10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Israelului vrea pace cu palestinienii, "urgent"

Preşedintele Israelului vrea pace cu palestinienii, “urgent”

Shimon Peres, preşedintele Israelului, este de părere că un acord de pace cu palestinienii trebuie stabilit urgent, scrie CNN.

“Este o nevoie urgentă”, le-a spus Shimon Peres reporterilor CNN. “Cred că niciuna dintre părţi nu mai are mult timp la dispoziţie. Trebuie să acţionăm rapid”.

Autoritatea palestiniană a declarat că, în absenţa unor tratative de pace, va cere ONU să recunoască independenţa statului palestinian în septembrie.

Însă preşedintele israelian i-a avertizat pe palestinieni să nu-şi declare independenţa fără a fi încheiat un acord de pace. “Dacă faci o declaraţie, cu atât rămâi. Nu va schimba situaţia. Nu este suficient să declari ceva, trebuie să cazi de acord”, a spus acesta.

Peres a mai declarat pentru CNN că este de părere că guvernul condus de Benjamin Netanyahu încearcă să conducă cele două părţi spre pace. Preşedintele israelian a mai precizat că neputinţa de a încheia un acord ameninţă identitatea iudaică a statului israelian.

“Dacă va exista un singur stat care va avea o majoritate neclară din punct de vedere etnic sau dacă acea majoritate va fi non-iudaică, acest lucru este împotriva a tot ceea ce încercăm să facem”, a spus acesta.

Cele mai citite

Măsurile PSD ajung să-i atragă pe maghiari la cumpărături în România

Datele Eurostat arată că România a ajuns din urmă Ungaria și Portugalia în privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de...

Gata cu gătitul. Liviu Dragnea trece la treburi serioase și își deschide o afacere în domeniul comerţului cu ridicata de material lemnos

Conform informațiilor obținute de Economica.net din Monitorul Oficial, fostul politician Liviu Nicolae Dragnea a înființat recent firma LND Trading. Această companie este controlată de...

Țările din UE nu sunt încă hotărâte să trimită sisteme Patriot în Ucraina

Miniștrii europeni au declarat luni că analizează de urgență modul în care pot oferi mai multă apărare aeriană Ucrainei, dar nu s-au oprit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă