Președintele Iranului i-a adus un omagiu lui Fidel Castro, numindu-l ''războinic neobosit''

Președintele Iranului, Hassan Rohani, i-a adus un omagiu lui Fidel Castro, care a murit vineri la Havana la vârsta de 90 de ani.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.11.2016 - 16:29

Președintele Iranului, Hassan Rohani, i-a adus un omagiu lui Fidel Castro, care a murit vineri la Havana la vârsta de 90 de ani, relatează duminică AFP citată de Agerpres.

Liderul de la Teheran l-a numit pe Fidel Castro ''războinic neobosit''.

Într-o scrisoare adresată lui Raul Castro, președintele cubanez și frate al lui Fidel, publicată duminică pe site-ul său, Rohani scrie că moartea ''războinicului neobosit și șef al revoluției cubaneze a provocat o mare durere și tristețe în Iran''.

În timp ce ''națiunile oprimate din lume suferă din cauza încălcării unor drepturi ale omului (...) precum pacea, justiția și libertatea, există din fericire oameni liberi și războinici care nu renunță să se bată până la capăt pentru aceste drepturi'', a afirmat Rohani.

Hassan Rohani a fost în Cuba în septembrie, unde s-a întâlnit cu Fidel și cu Raul Castro.

De la revoluția islamică din 1979 care l-a înlăturat de la putere pe șahul Iranului, proamerican, Iranul și Cuba au avut poziții complementare în organizațiile internaționale: Teheranul a condamnat embargoul american împotriva Cubei, iar Havana a susținut dreptul Iranului de a dispune de energie atomică în scopuri civile.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...