Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Franței, Francois Hollande, se pronunță împotriva formulării acuzațiilor la adresa magistraților

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că se opune, solemn, formulării oricăror acuzații la adresa magistraților în timpul alegerilor prezidențiale, vizându-i, fără să-i numească, pe candidații dreptei și extremei drepte, Francois Fillon, respectiv Marine Le Pen.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2017 - 12:56

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că se opune, solemn, formulării oricăror acuzații la adresa magistraților în timpul alegerilor prezidențiale, vizându-i, fără să-i numească, pe candidații dreptei și extremei drepte, Francois Fillon, respectiv Marine Le Pen, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"În calitate de garant al independenței autorității judiciare, țin să mă ridic solemn împotriva (formulării — n.r.) oricăror acuzații la adresa magistraților în anchetele și în dosarele pe care le instrumentează cu respectarea statului de drept", a declarat șeful statului francez într-un comunicat, difuzat de Palatul Elysee.

Potrivit lui Francois Hollande, "unui candidat la alegerile prezidențiale nu îi este permis să arunce suspiciuni asupra muncii polițiștilor și judecătorilor, să creeze un climat de neîncredere, incompatibil cu spiritul responsabilității și, mai rău încă, să lanseze acuzații extrem de grave împotriva justiției și în general asupra instituțiilor noastre".

"Poporul francez este suveran" și "se va pronunța în cursul viitoarei alegeri prezidențiale", apreciază șeful statului, care amintește totuși că "justiția este de asemenea făcută în numele său (poporului — n.r.) și nimeni nu poate să i se sustragă".

Francois Hollande a făcut astfel aluzie la Marine Le Pen, președinta partidului Frontul Național, care a refuzat la sfârșitul lunii februarie să răspundă unei convocări a anchetatorilor într-un dosar privind remunerarea asistenților eurodeputaților din mișcarea sa, invocând o "pauză judiciară" în timpul campaniei electorale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...