12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Franței, Francois Hollande, se pronunță împotriva formulării acuzațiilor la adresa magistraților

Președintele Franței, Francois Hollande, se pronunță împotriva formulării acuzațiilor la adresa magistraților

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că se opune, solemn, formulării oricăror acuzații la adresa magistraților în timpul alegerilor prezidențiale, vizându-i, fără să-i numească, pe candidații dreptei și extremei drepte, Francois Fillon, respectiv Marine Le Pen, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“În calitate de garant al independenței autorității judiciare, țin să mă ridic solemn împotriva (formulării — n.r.) oricăror acuzații la adresa magistraților în anchetele și în dosarele pe care le instrumentează cu respectarea statului de drept”, a declarat șeful statului francez într-un comunicat, difuzat de Palatul Elysee.

Potrivit lui Francois Hollande, “unui candidat la alegerile prezidențiale nu îi este permis să arunce suspiciuni asupra muncii polițiștilor și judecătorilor, să creeze un climat de neîncredere, incompatibil cu spiritul responsabilității și, mai rău încă, să lanseze acuzații extrem de grave împotriva justiției și în general asupra instituțiilor noastre”.

“Poporul francez este suveran” și “se va pronunța în cursul viitoarei alegeri prezidențiale”, apreciază șeful statului, care amintește totuși că “justiția este de asemenea făcută în numele său (poporului — n.r.) și nimeni nu poate să i se sustragă”.

Francois Hollande a făcut astfel aluzie la Marine Le Pen, președinta partidului Frontul Național, care a refuzat la sfârșitul lunii februarie să răspundă unei convocări a anchetatorilor într-un dosar privind remunerarea asistenților eurodeputaților din mișcarea sa, invocând o “pauză judiciară” în timpul campaniei electorale.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă