Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost consultat de omologul său american cu privire la criza din Coreea de Nord

Donald Trump şi Emmanuel Macron au avut, sâmbătă, o convorbire telefonică pe tema crizei nord-coreene și au decis ca obiectivul lor să fie ca Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) să-și îndeplinească obligațiile internaționale în domeniul nuclear.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2017 - 20:57

Preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său francez, Emmanuel Macron, au avut, sâmbătă, o convorbire telefonică pe tema crizei nord-coreene și au decis ca obiectivul lor să fie ca Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) să-și îndeplinească obligațiile internaționale în domeniul nuclear, transmit EFE și Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit Palatului Elysée, discuția a avut ca scop și evitarea unei creșteri a tensiunii în această criză, care a cunoscut o escaladare retorică între Washington și Phenian, ambele părți amenințând să se atace reciproc.

"Cei doi președinți au căzut de acord să rămână în contact în următoarele zile", au declarat surse de la Palatul Elysée.

Convorbirea telefonică dintre cei doi lideri a fost confirmată sâmbătă seara și de Casa Albă. Trump și Macron "au discutat despre nevoia de a răspunde situației tot mai periculoase asociate comportamentului destabilizator și de escaladare al Coreii de Nord", a transmis Casa Albă într-un comunicat de presă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...