Președintele american, Donald Trump: Ancheta FBI privind legăturile ruseşti răneşte teribil Statele Unite

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat că decizia de a numi un consilier special care să supravegheze ancheta privind influenţa Rusiei în alegerile la prezidenţiale "răneşte teribil Statele Unite".

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

19.05.2017 - 09:09

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat că decizia de a numi un consilier special care să supravegheze ancheta privind influenţa Rusiei în alegerile la prezidenţiale "răneşte teribil Statele Unite", informează BBC, potrivit Mediafax.

"Directorul Comey a fost foarte nepopular pentru majoritatea oamenilor", a explicat Trump. "De fapt, m-am gândit când am luat această decizie ... că va fi o decizie bipartizană, pentru că ţii cont de toţi, şi de pe partea democratică, nu doar partea republicană, care spuneau lucruri teribile despre directorul Comey. Niciun politician, în istorie, şi vă spun asta cu cea mai mare siguranţă, n-a fost tratat mai rău şi mai incorect ca mine", a declarat miercuri, preşedintele SUA. 

Anunţul a apărut, prin surprindere, la Casa Albă, iar Trump a fost informat despre numirea lui Robert Mueller, pentru conducerea investigaţiei, abia după ce adjunctul procurorului general, Rod Rosenstein, a semnat ordinul.

FBI şi Congresul examinează posibile legături între echipa de campanie a  lui Trump şi Rusia. Serviciile secrete americane susţin că Moscova a încercat să inflenţeze alegerile prezidenţiale din noiembrie în favoarea lui Donald Trump.

De altfel, New York Times scrie că fostul adjunct al Trump, Michael Flynn, a spus echipei sale de tranziţie încă de la începutul lunii ianuarie - mai devreme decât s-a crezut anterior - că a fost supus unei anchete federale pentru că ar fi lucrat în calitate de lobbyist plătit de Turcia în timpul campaniei electorale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...