20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPreşedintele american, Donald Trump, a anunţat că va finanţa Programul Alimentar Mondial...

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că va finanţa Programul Alimentar Mondial al ONU

Preşedintele american, Donald Trump, a promis că va finanţa cu aproximativ 560 milioane de euro programe umanitare, aproape 290 milioane euro dintre aceştia urmând a fi destinaţi alimentaţiei persoanelor ce suferă de foamete din Somalia, Sudanul de Sud, Nigeria şi Yemen, informează The Guardian, potrivit Mediafax.

”Întâmpinăm cea mai mare criză umanitară de la Al Doilea Război Mondial”, a afirmat republicanul şi fostul guvernator al statului american Carolina de Sud, nominalizat de Trump pentru a conduce cea mai mare organizaţie umanitară din lume ce luptă împotriva foametei.

Acesta mai afirmat că finanţarea suplimentară reprezintă o treime din ceea ce organizaţia estima că este necesar pentru a acoperi nevoile alimentare ale celor patru state africane, dar şi din alte zone.

”Estimăm că dacă nu vom primi finanţarea necesară, între 400.000 şi 600.0000 de copii vor putea muri în următoarele patru luni”, a spus Beasley.

Conform unui purtător de cuvânt al Programului Alimentar Mondial (PAM), Germania a promis recent suplimentarea cu 200 milioane de euro a ajutoarelor alimentare.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă