Presă: O grupare apropiată ISIS, care pregătea atacuri în Iran, a fost arestată

Forțele de securitate iraniene au arestat, sâmbătă, o grupare apropiată ISIS, care ar fi plănuit atacuri sinucigașe și cu bombă în centre religioase.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

24.06.2017 - 22:35

Forțele de securitate iraniene au arestat, sâmbătă, o grupare apropiată ISIS, care ar fi plănuit atacuri sinucigașe și cu bombă în centre religioase, potrivit televiziunii iraniene de stat, citată de Reuters, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, agenți ai Ministerului Informațiilor „au putut aresta un grup având legătură cu Daesh (n.r - acronimul în limba arabă pentru Statul Islamic), care intenționau să desfășoare operațiuni teroriste în centre religioase și  au confiscat explozibil și echipament folosit la atacuri sinucigașe", a transmis televiziunea de stat.

Totodată, autoritățile au confiscat trei puști de asalt, o mitralieră echipată cu amortizor, trei centuri cu explozibili și materiale explozive și echipament de fabricat bombe.

Arestările vin la câteva zile după ce Gardienii Revoluției, armata de elită a Iranului, au lansat rachete din vestul Iranului către estul Siriei, vizând baze ale Statului Islamic. Gruparea a revendicat atacurile din 7 iunie din Teheran, soldate cu moartea a 18 persoane.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...