15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Ucrainei: Kievul trimite delegaţii la Bruxelles şi la Moscova

Premierul Ucrainei: Kievul trimite delegaţii la Bruxelles şi la Moscova

Premierul ucrainean Mikola Azarov a anunţat, marţi, că o delegaţie oficială se va deplasa la Bruxelles, iar alta la Moscova, după refuzul Ucrainei de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, sub presiunea Rusiei.

“Mâine (miercuri), o delegaţie va merge la Bruxelles, unde vom continua negocierile, care ne vor permite să semnăm un acord de integrare europeană în condiţii avantajoase pentru Ucraina”, a declarat Azarov.

Citeşte şi: Kievul, în stare de asediu

“Această delegaţie este în curs de formare”, a adăugat el.

Vizita delegaţiei ucrainene nu a fost confirmată la Bruxelles, transmite Mediafax.

“Nu putem să confirmăm vizita delegaţiei ucrainene miercuri, la Bruxelles. Data şi locul vor fi stabilite prin mijloace diplomatice şi, de îndată ce va fi găsit un acord, ele vor fi anunţate”, a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Extindere şi Politica de Vecinătate, Stefan Füle.

Citeşte şi: Ucraina. Opoziţia pro-europeană, decisă să înlăture puterea, autorităţile reprimă cu brutalitate amplele mişcări protestatare Nouă persoane, arestate pentru asaltul asupra preşedinţiei. Premierul îşi cere scuze pentru reprimarea manifestanţilor

“Tot mâine (miercuri), o altă delegaţie se va deplasa la Moscova, deoarece încercăm să consolidăm parteneriatul nostru strategic şi să relansăm relaţiile noastre comerciale cu Rusia”, a afirmat premierul ucrainean.

Protestele de la Kiev continuă. Manifestanţii au blocat luni sediul Guvernului, pentru a-l obliga pe preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici să plece de la putere, după ce a refuzat să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE).

Citeşte şi: UE condamnă violenţele Guvernului de la Kiev

Marţi, Parlamentul ucrainean a respins moţiunea de neîncredere împotriva Guvernului lui Mikola Azarov, pe care opoziţia îl consideră responsabil de eşecul apropierii de UE şi de reprimarea manifestanţilor proeuropeni.

Cele mai citite

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă