Premierul Netanyahu îi asigură pe colonii evrei că nu vor fi mutați și că Israelul continuă construcția de așezări în zonele palestiniene

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a asigurat marți pe colonii evrei că nu vor fi mutați și că Israelul va continua construcțiile în teritoriile palestiniene ocupate.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.06.2017 - 22:41

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a asigurat marți pe colonii evrei că nu vor fi mutați și că Israelul va continua construcțiile în teritoriile palestiniene ocupate, informează AFP citată de Agerpres.

"Oricine are dreptul să trăiască la el acasă și nimeni nu va fi scos din locuința sa", a declarat Netanyahu în parlamentul israelian, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la războiul israeliano-arab din iunie 1967. Conflictul armat cunoscut ca "războiul de șase zile" a marcat începutul ocupației și colonizării israeliene în teritoriile palestiniene.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, David Keyes, nu a răspuns cererii France Presse de a preciza dacă afirmațiile lui Netanyahu trebuie interpretate ca o excludere a oricărei evacuări a coloniilor evreiești, în cadrul unui eventual acord de pace cu palestinienii. O astfel de poziție, arată agenția, ar complica și mai mult efortul de reglementare a conflictului israeliano-palestinian prin așa-numita soluție a celor două state, pentru care ONU și-a reafirmat marți susținerea.

În aceeași zi, Israelul a făcut un nou pas înainte — constând în aprobarea de către o comisie — în proiectul de construcție a 1500 de locuințe pentru evrei în Cisiordania. Noua colonie ar fi prima înființată de guvernul israelian în ultimii 25 de ani. "Vom construi peste tot în Iudeea-Samaria" (denumirea folosită de israelieni pentru Cisiordania — n. red), a anunțat Benjamin Netanyahu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...