Premierul Coreei de Sud: Regimul de la Phenian va lansa, sâmbătă, o nouă rachetă balistică intercontinentală. Putin: Trebuie să folosim mijloace diplomatice pentru a rezolva situația din Peninsula Coreeană

Premierul Coreei de Sud, Lee Nak-yon, susține că regimul de la Phenian va lansa sămbătă, 9 septembrie, o rachetă balistică intercontinentală, adăugând că nu mai este mult până ce Coreea de Nord va fi complet nuclearizată.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2017 - 15:58

Premierul Coreei de Sud, Lee Nak-yon, susține că regimul de la Phenian va lansa sămbătă, 9 septembrie, o rachetă balistică intercontinentală, adăugând că nu mai este mult până ce Coreea de Nord va fi complet nuclearizată, relatează CNN, potrivit Mediafax.

”Situaţia este foarte gravă. Nu a mai rămas mult timp până ce Coreea de Nord va avea un armament nuclear complet. Sunt necesare măsuri speciale pentru a le opri nesăbuinţele”, a declarat prim-ministrul Coreei de Sud.

Tot joi, ultimele componente ale sistemului american antirachetă au ajuns pe teritoriul Coreei de Sud. Este vorba de sistemul antirachetă THAAD, care a fost amplasat la baza din Seongju.

China şi Rusia au protestat puternic împotriva instalării sistemului american de apărare antirachetă, despre care spun că va destabiliza securitatea regională şi va fi folosit pentru a extinde influenţa militară a Washingtonului în Peninsula Coreeană. În plus, China susţine că sistemul afectează propria securitate din cauza radarului performant.

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in şi premierul japonez Shinzo Abe sunt de părere că ”este timpul intensificării presiunilor împotriva Coreei de Nord”, din moment ce dialogul cu Phenianul nu dă rezultate.

Intervenind în acest conflict, Vladimir Putin, preşedintele rus, este convins că în Asia de Nord nu va exista niciun conflict în care să se folosească arme de distrugere în masă, a declarat acesta în cadrul Forumului Ecomomic din Est de la Vladivostok, informează Russia Today.

”Sperăm că nu se va ajunge la un conflict în care se vor folosi arme de masă în Asia de nord-est. Există posibilităţi să se obţină un acord la problema diplomatică a Phenianului prin mijloace diplomatice. Acest lucru este posibil şi trebuie făcut”, a afirmat preşedintele rus.

Putin crede în posibilitatea de a rezolva chestiunea problemei din Peninsula Coreeană.

”Trebuie să conlucrăm. Putem face asta şi trebuie să obţinem rezultate pozitive”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...