Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anunțat construcția unui nou pod Giurgiu-Ruse

Prim-ministrul Bulgariei, Boko Borisov, a anunțat că România și Bulgaria vor discuta la o ședință interguvernamentală, în octombrie, construcția unui nou pod peste Dunăre,

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2017 - 21:10

Prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, a anunțat că România și Bulgaria vor discuta la o ședință interguvernamentală, în octombrie, construcția unui nou pod peste Dunăre, scrie Agerpres. Construcția nu va necesita cheltuieli publice, deoarece va fi finanțată de taxa de trecere, a precizat el duminică, potrivit site-ului novinite.com.

În august, oficialități locale din Ruse și Giurgiu au arătat că traficul peste podul existent s-a dublat față de anul trecut, iar podul nu mai face față. Creșterea capacității punctelor de control la frontieră de pe ambele maluri reprezintă o soluție pe termen scurt, au apreciat participanții la o reuniune de lucru româno-bulgară.

Podul Giurgiu-Ruse inaugurat în 1954 a fost supus ultima oară unei reparații capitale în 1997. Podul Calafat-Vidin inaugurat în 2013 a preluat o parte din traficul transfrontalier între România și Bulgaria.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...