6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPolonia: Sondaje si scrutinuri, "piperate" cu probleme estetice

Polonia: Sondaje si scrutinuri, “piperate” cu probleme estetice

Partidul liberal polonez Platforma Civica se afla, cu trei saptamani inaintea alegerilor legislative, pe primul loc in preferintele electoratului, fiind urmat de Partidul Lege si Justitie (PIS), conform rezultatelor a doua sondaje de opinie publicate la inceputul acestei saptamani, relateaza AFP. Alegerile legislative din Polonia vor avea loc la 25 septembrie si vor fi urmate de scrutinul prezidential, programat pentru 9 octombrie. Sondajele il indica favorit la presedintie pe actualul lider al Platformei Civice, Donald Tusk, care ar urma sa obtina voturile a circa 30 la suta din polonezi (conform institutului TNS OBOP), respectiv 41 la suta (conform institutului PBS).
Pe fondul tensiunilor politice inerente unei campanii electorale, presedintele Poloniei, Aleksander Kwasniewski, a dezmintit informatia ca ar fi fost supus unei operatii de lifting facial, precizand ca trasaturile sale intinerite sunt in totalitate rezultatul regimului sau alimentar, informeaza AFP. “Nu este nici un secret. De aproximativ cinci luni urmez un regim alimentar foarte strict”, a declarat seful de stat ziaristilor. “Un astfel de regim alimentar necesita sacrificii, iar in ceea ce ma priveste, in cinci luni am slabit 15 kilograme”, a mai adaugat el.
Aleksander Kwasniewski, in varsta de 50 de ani, care isi va incheia in octombrie a.c. cel de-al doilea mandat de cinci ani in fruntea Poloniei, a trezit numeroase speculatii dupa ce a aparut recent in public intinerit si intr-o forma fizica foarte buna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă