Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polonia, "deranjată" de decizia CEDO privind presupusa închisoare CIA

Guvernul polonez se declară "deranjat" de decizia Curţii Europene pentru Drepturile Omului de a desecretiza documente privind presupusa existenţă a unei închisori CIA pe teritoriul polonez, relatează Radio Polonia, citat de

Share

Rl online 0 comentarii

05.02.2013 - 13:02

Guvernul polonez se declară "deranjat" de decizia Curţii Europene pentru Drepturile Omului de a desecretiza documente privind presupusa existenţă a unei închisori CIA pe teritoriul polonez, relatează Radio Polonia, citat de Mediafax.

Ministrul Justiţiei Jaroslaw Gowin a declarat marţi pentru Radio Polonia că este "foarte deranjat" de decizia CEDO, anunţată luni noaptea, şi consideră că aceasta este o "ameninţare la adresa securităţii Poloniei".

Ministerul de Externe susţine că desecretizarea va afecta cooperarea Poloniei în cadrul investigaţiilor ulterioare.

"Curtea trebuie să realizeze că din moment ce publică toate informaţiile trimise de Guvernul polonez, va limita abilitatea noastră de a coopera", a declarat adjunctul ministrului polonez de Externe, Maciej Szpunar, pentru agenţia poloneză PAP.

"Va trebui să luăm în considerare posibilitatea ca toate informaţiile pe care le-am furnizat Curţii să fie făcute publice", a adăugat el.

Decizia CEDO intervine după ce procurorii polonezi i-au cerut procurorului general extinderea investigaţiei lor în privinţa unei presupuse închisori a CIA, după ce ancheta urma să se încheie în februarie.

Mikolaj Pietrzak, avocatul sauditului Abd al-Rahim al-Nashiri, care a depus o plângere la CEDO în numele acestuia în mai 2011, afirmând că a fost deţinut într-o închisoare CIA din Polonia din 2002 până în 2003, pretinde că autorităţile poloneze au tergiversat ancheta de teamă că vor fi puse în dificultate de concluziile acesteia.

Declasificarea documentelor ar urma să dezvăluie cum a încercat Polonia să evite predarea unor documente despre presupusa existenţă a unei închisori CIA.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...