14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPoliţistul francez şi soţia sa, asasinaţi de un jihadist, fac împreună ultimul...

Poliţistul francez şi soţia sa, asasinaţi de un jihadist, fac împreună ultimul drum

Mai multe sute de persoane au adus luni în sudul Franţei un ultim omagiu poliţistului ucis şi a soţiei sale asasinaţi în 13 iunie de un jihadist, înaintea înhumării cuplului, relatează AFP, preluată de Agerpres

Familia, prieteni, poliţişti, aleşi şi anonimi au luat parte la o ceremonie la Pezenas, localitate situată la aproximativ 50 de km de Montpellier. 

Înaintea celor două sicrie, primarul Alain Vogel-Singer a evocat “mânia”, “furia” şi “emoţia” locuitorilor din oraşul de unde era originar Jean-Baptiste Salvaing, poliţistul asasinat. 

Poliţistul şi soţia sa urmau să fie apoi înhumaţi în cimitirul din Montagnac, la 7 km de Pezenas. 

Jean-Baptiste Salvaing, 42 de ani, a fost ucis lunea trecută cu lovituri de cuţit în faţa casei sale din Magnanville, regiunea pariziană. 

Asasinul său, Larossi Abbala, a luat apoi ostatică pe soţia sa, în vârstă de 36 de ani, căreia i-a tăiat gâtul în prezenţa copilului cuplului, de trei ani şi jumătate, care a fost lăsat în viaţă. 

Abballa şi-a revendicat crima în numele grupării Statul Islamic înainte de a fi ucis în intervenţia unei unităţi de elită a poliţiei franceze. 

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă el a putut beneficia de complicităţi în pregătirea şi executarea acţiunii sale. Doi dintre apropiaţii săi au fost inculpaţi pentru “asociere cu răufăcători terorişti” şi încarceraţi sâmbătă seara.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă