Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Poliţistul francez şi soţia sa, asasinaţi de un jihadist, fac împreună ultimul drum

Mai multe sute de persoane au adus luni în sudul Franţei un ultim omagiu poliţistului ucis şi a soţiei sale asasinaţi în 13 iunie de un jihadist, înaintea înhumării cuplului, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2016 - 15:31

Mai multe sute de persoane au adus luni în sudul Franţei un ultim omagiu poliţistului ucis şi a soţiei sale asasinaţi în 13 iunie de un jihadist, înaintea înhumării cuplului, relatează AFP, preluată de Agerpres

Familia, prieteni, poliţişti, aleşi şi anonimi au luat parte la o ceremonie la Pezenas, localitate situată la aproximativ 50 de km de Montpellier. 

Înaintea celor două sicrie, primarul Alain Vogel-Singer a evocat "mânia", "furia" şi "emoţia" locuitorilor din oraşul de unde era originar Jean-Baptiste Salvaing, poliţistul asasinat. 

Poliţistul şi soţia sa urmau să fie apoi înhumaţi în cimitirul din Montagnac, la 7 km de Pezenas. 

Jean-Baptiste Salvaing, 42 de ani, a fost ucis lunea trecută cu lovituri de cuţit în faţa casei sale din Magnanville, regiunea pariziană. 

Asasinul său, Larossi Abbala, a luat apoi ostatică pe soţia sa, în vârstă de 36 de ani, căreia i-a tăiat gâtul în prezenţa copilului cuplului, de trei ani şi jumătate, care a fost lăsat în viaţă. 

Abballa şi-a revendicat crima în numele grupării Statul Islamic înainte de a fi ucis în intervenţia unei unităţi de elită a poliţiei franceze. 

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă el a putut beneficia de complicităţi în pregătirea şi executarea acţiunii sale. Doi dintre apropiaţii săi au fost inculpaţi pentru "asociere cu răufăcători terorişti" şi încarceraţi sâmbătă seara.

Citește totul despre:

Comentarii