Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Platforma România 100 trage un semnal de alarmă: Legea salarizării a tăiat bursele medicilor rezidenţi. Cerem lămuriri Guvernului. Ce precizări face Ministerul Muncii

Platforma România 100 solicită lămuriri Guvernului PSD-ALDE după ce medicii rezidenţi au fost anunţaţi că odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării - nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu cerând remedierea situaţiei.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

09.07.2017 - 10:02

UPDATE 22.00: Ministerul Muncii a precizat, sâmbătă seară, că va trimite o normă de interpretare către Ministerul Sănătății, specificând că legile au prevederi clare. 

”Ca urmare a numeroaselor solicitări venite din mass-media, în legătură cu situația burselor medicilor rezidenți, Ministerul Muncii precizează că atât articolul 21 din OUG 9/2017, cât și articolul 38 din Legea salarizării unitare au prevederi clare, iar pentru a evita interpretările, Ministerul Muncii va transmite, luni, o normă de interpretare către Ministerul Sănătății”, a transmis Ministerul Muncii,


Platforma România 100 solicită lămuriri Guvernului PSD-ALDE după ce medicii rezidenţi au fost anunţaţi că odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării - nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu cerând remedierea situaţiei.

“Platforma România 100 cere lămuriri şi clarificări ministrului Sănătăţii şi ministrului Muncii pentru situaţia semnalată de mai mulţi medici rezidenţi care au fost anunţaţi că începând cu 1 iulie 2017 – odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării - nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei. În acest moment, după adoptarea Legii salarizării în Parlament, nu mai există baza legală pentru acordarea acestei burse”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Platforma România 100.

Platforma România 100 suştine că PSD-ALDE a abrogat în Parlament, prin Legea Salarizării, articolul 18 din OUG nr. 103/2013 care prevedea că ”medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut/soldă brută lunară mai mic/mică decât 3.000 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal delucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursă de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 lei”.

Articolul 38 din Legea salarizării reglementează menţinerea la nivelul actual a veniturilor asimilate salariilor, însă, bursa rezidenţilor nu este venit asimilat salariului, potrivit sursei citate.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că dacă este o eroare aceasta “trebuie corectată de urgenţă”, iar dacă nu, atunci “este încă un semn al incompetenţei acestei guvernări toxice”.

“PSD s-a lăudat în campania electorală cu grija faţă de medici şi cu faptul că aceştia trebuie să rămână în ţară dar acum tocmai i-a lăsat fără un venit consistent pe cei mai vulnerabili dintre medici. Dacă nu este o eroare ci proastă guvernare, atunci este încă un semn al incompetenţei acestei guvernări toxice pentru sistemul de Sănătate şi pentru România”, a declarat Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii şi membru fondator al Platformei România 100, potrivit comunicatului de presă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...