15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. O nouă grevă la Lufthansa. MAE emite avertizare de călătorie în...

UPDATE. O nouă grevă la Lufthansa. MAE emite avertizare de călătorie în Germania

UPDATE. Ministerul Afacerilor Externe a emis, luni, o avertizare de călătorie în Germania, pe fondul grevei piloților de la Lufthansa.

”În cursul zilei de 30 septembrie 2014, între orele 8.00-23.00, vor fi afectate toate zborurile pe distanţă lungă cu plecare din Frankfurt am Main. Toţi pasagerii sunt rugaţi să contacteze compania aeriană înaintea efectuării călătoriei pentru a se informa cu privire la eventualele modificări şi să ia în calcul posibilitatea de a petrece un timp mai îndelungat în aeroport. Cetăţenii români interesaţi sunt sfătuiţi să urmărească evoluţia situaţiei pe pagina oficială de internet a companiei: http://www.lufthansa.com”, arată MAE.

Grupul aerian Lufthansa se va confrunta marți cu o grevă de 15 ore a piloților care va afecta zborurile de lung curier cu plecare de pe aeroportul din Frankfurt.

"Piloţii Lufthansa vor înceta lucrul pe 30 septembrie începând de la ora (locală) 8.00 (9.00, ora României) şi până la ora (locală) 23.00 (miercuri, 0.00, ora României) pe zborurile de lung curier asigurate de către avioane de tip Airbus A380, Boeing B747, Airbus A330 şi Airbus A340 şi nu vor opera niciun zbor cu plecare de pe aeroportul din Frankfurt", se arată într-un comunicat, potrivit Mediafax.

"Având în vedere faptul că conducerea Lufthansa nu a prezentat încă vreo ofertă în vederea unui compromis, ne vedem obligaţi să luăm măsuri suplimentare", subliniază sindicatul, care se declară totodată deschis unor negocieri.

Cockpit a avertizat joi că intenţionează să organizeze alte greve, după un nou eşec al unor negocieri cu conducerea grupului Lufthansa asupra modalităţilor de ieşire la pensie a piloţilor.
Aceasta va fi a patra grevă organizată de către sindicat de la sfârşitul lui august încoace.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă