Phenianul susține că nu se află în spatele atacurilor cibernetice din ultima săptămână: SUA și alte forțe ostile lansează, în mod stereotipic, o campanie vocală împotriva Coreei de Nord

Coreea de Nord a respins, vineri, acuzațiile că ar fi implicată în atacurile cibernetice de amploare care au avut loc, în ultima săptămână, în peste 100 de țări.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 20.05.2017 - 09:15

 

Coreea de Nord a respins, vineri, acuzațiile că ar fi implicată în atacurile cibernetice de amploare care au avut loc, în ultima săptămână, în peste 100 de țări, informează Le Figaro, citat de Mediafax.

Astfel, adjunctul ambasadorului Coreei de Nord, Kim In-Ryong, a declarat, într-o conferință de presă la sediul Națiunilor Unite din New York, că acuzațiile sunt „ridicole”.


Citește și: BBC: Utilizatorii ale căror laptopuri au fost blocate, în urma atacurilor cibernetice, au depus în conturile hackerilor 38.000 de dolari, într-o singură zi

150 de țări au fost vizate de atacul cibernetic care a avut loc, luni. BBC a analizat trei conturi conectate cu cererile de bani şi a dezvăluit că, în cursul zilei, în conturi au fost depuși 38.000 de dolari.

„De fiecare dată când se întâmplă ceva ciudat, Statele Unite şi alte forţe ostile, în mod stereotipic, lansează o campanie vocală împotriva Coreei de Nord", a spus Kim In-Ryong.

Specialişti în securitatea informatică au sugerat că recentele atacuri cibernetice, care au afectat circa 200.000 de calculatoare din 150 de ţări, ar fi fost lansate de regimul stalinist de la Phenian, condus de Kim Jong-un.


Citește și:  Vladimir Putin dă vina pe serviciile secrete americane pentru atacurile cibernetice din ultimele zile

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat, luni, că țara sa nu este implicată deloc în atacurile cibernetice care au avut loc în ultimele zile, în peste 100 de țări. Totodată, liderul de la Kremlin a acuzat Statele Unite că ar fi dezvoltat instrumente cibernetice sofisticate, pe care le-ar fi folosit.

Începând cu a doua parte a zilei de 12 mai, multiple organizaţii şi utilizatori casnici din lume (inclusiv din România, precum Dacia Mioveni) au fost afectaţi de un malware de tip crypto-ransomware cunoscut sub denumirea de WannaCry (sau WannaCrypt, WanaCrypt0r, WCrypt, WCRY). WannaCry se deosebeşte de majoritatea campaniilor precedente de ameninţări cibernetice de tip ransomware prin faptul că utilizează o capabilitate de răspândire rapidă în reţea specifică viermilor informatici, precizează CERT-RO.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...