10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Peste 300 de morţi şi răniţi într-un atentat în Pakistan

UPDATE. Peste 300 de morţi şi răniţi într-un atentat în Pakistan

UPDATE 22.12: O grupare talibană a revendicat atentatul sinucigaş din oraşul pakistanez Lahore, în care cel puţin 65 de oameni, majoritatea femei şi copii, au murit, iar alţi peste 260 au fost răniţi, după ce un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în parcarea unui parc, potrivit Reuters.

"Ţinta noastră au fost creştinii", a declarat un purtător de cuvânt al grupării teroriste."Am vrut să-i trimitem premierului Nawaz Sharif mesajul că am pătruns în Lahore (oraşul său natal – n.r.). Poate să facă orice, nu va fi în stare să ne oprească. Atacatorii noştri sinucigaşi vor continua aceste lovituri". Parcul în care a avut loc atentatul se află într-o zonă din Lahore locuită de minoritatea creştină, într-o metropolă cu opt milioane de locuitori, majoritatea musulmani.

UPDATE 20.40: Cel puţin 65 de persoane, în majoritate femei şi copii, au murit duminică într-un atentat comis de un kamikaze care şi-a detonat explozibilul avut asupra sa în apropierea unui parc public din Lahore, capitala provinciei Punjab din estul Pakistanului, au precizat reprezentanţi ai poliţiei şi echipelor de salvare, citaţi de Reuters. Explozia s-a produs în parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal, aproape de poarta de ieşire şi la doar câţiva metri de un loc de joacă pentru copii. 

UPDATE 19.12: Cel puţin 52 de persoane, în majoritate femei şi copii, au murit duminică într-un atentat comis de un kamikaze care şi-a detonat explozibilul avut asupra sa în apropierea unui parc public din Lahore, capitala provinciei Punjab din estul Pakistanului, au precizat reprezentanţi ai poliţiei şi echipelor de salvare, citaţi de Reuters. 

Explozia s-a produs în parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal, aproape de poarta de ieşire şi la doar câţiva metri de un loc de joacă pentru copii. Alte aproximativ 150 de persoane ar fi fost rănite în explozie, potrivit oficialilor citaţi. Explozia nu a fost revendicată încă. Pakistanul, ţară cu o populaţie de 190 milioane de locuitori, se confruntă cu o insurgenţă talibană, cu organizaţii criminale şi cu violenţe sectariene. Punjab este cea mai mare şi cea mai bogată provincie. 

=====

Cel puţin 38 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite duminică într-un atentat comis de un kamikaze care şi-a detonat explozibilul avut asupra sa în apropierea unui parc public din Lahore, un mare oraş din estul Pakistanului, au precizat reprezentanţi ai poliţiei şi echipelor de salvare, citaţi de Reuters. 

Explozia s-ar fi produs în parcarea Parcului Gulshan-e-Iqbal, aproape de poarta de ieşire şi la doar câţiva metri de un loc de joacă pentru copii. 

"Cel puţin 38 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite", a declarat pentru Reuters Mustansar Feroz, reprezentant al poliţiei. "Majoritatea morţilor şi răniţilor sunt femei şi copii", a adăugat el. Potrivit reprezentanţilor echipelor de intervenţie, peste 30 de cadavre au fost transportate la mai multe spitale din oraş. 

Televiziunile locale au difuzat imagini cu răniţi transportaţi cu ambulanţele spre spitale. Un bilanţ transmis de agenţia France Presse, care citează un oficial local, vorbeşte de cel puţin 25 de morţi şi zeci de răniţi.

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă