Peste 100 de deținuți periculoși au evadat din Insulele Virgine Britanice în timpul uraganului Irma

Guvernul de la Londra a recunoscut, marți, că peste 100 de deținuți periculoși au evadat dintr-o închisoare din Insulele Virgine Britanice (IVB) după trecerea uraganului Irma, soldată cu nouă morți în teritoriile din Caraibe.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2017 - 21:30

Guvernul de la Londra a recunoscut, marți, că peste 100 de deținuți periculoși au evadat dintr-o închisoare din Insulele Virgine Britanice (IVB) după trecerea uraganului Irma, soldată cu nouă morți în teritoriile din Caraibe, potrivit unui nou bilanț, informează AFP citată de Agerpres.

"Închisoarea a fost avariată și peste 100 de deținuți extrem de periculoși au evadat", a declarat Alan Duncan, secretarul de stat pentru Afaceri Externe din Marea Britanie, în fața Parlamentului de la Londra.

Situația riscă să genereze "un colaps al legii și ordinii în Insulele Virgine Britanice" (IVB), a adăugat el.

Duncan a adăugat că în zonă a fost trimis personal militar pentru a asigura securitatea, însă nu a oferit detalii cu privire la numărul deținuților evadați.

Pe de altă parte, cotidianul britanic Daily Telegraph a citat marți un document guvernamental care sugerează că 60 de deținuți încă nu au fost găsiți.

"Lucrăm împreună cu (responsabilii din) Sfânta Lucia și cu autoritățile din IVB pentru a asigura transferul în Sfânta Lucia a 40 de deținuți periculoși care au scăpat din IVB", se indică în nota de la o reuniune guvernamentală.

Uraganul Irma a ucis nouă persoane în teritoriile britanice din Caraibe, a declarat Alan Duncan, după ce un bilanț anterior indica șase victime.

Cinci persoane au murit în Insulele Virgine Britanice și patru în Anguilla, unde a fost înregistrat un singur deces.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...