10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPentagonul confirmă moartea a alți doi responsabili Al-Qaida în Afganistan

Pentagonul confirmă moartea a alți doi responsabili Al-Qaida în Afganistan

Un bombardament american operat în octombrie, care viza un înalt responsabil Al-Qaida în Afganistan, a ucis de asemenea alți doi membri ai rețelei, a confirmat luni Pentagonul, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Ministerul american al Apărării anunțase, la începutul lui noiembrie, moartea țintei inițial vizate, Farouq al-Qahtani, cunoscut ca emir al organizației pentru nord-estul afgan. El a fost ucis într-o lovitură din 23 octombrie, în provincia Kunar. La acel moment, Washingtonul indicase că doi alți responsabili al grupării erau vizați.

Pentagonul a anunțat luni, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Peter Cook, că bombardamentul i-a ucis totodată pe Bilal al-Utabi, adjunctul lui Qahtani, și pe Abd al-Wahid al-Junabi, 'expert în explozivi' al grupării Al-Qaida.

"Toți trei erau activ implicați în organizație și în conducerea de atentate teroriste în interiorul, ca și în exteriorul, Afganistanului", a explicat Cook.

Statele Unite îl urmăreau pe Qahtani, un apropiat al lui Osama bin Laden, de mai mulți ani: el era în special cunoscut pentru recrutarea a numeroși tineri în regiune în beneficiul Al-Qaida, astăzi în declin. El ar fi organizat finanțarea și pregătirea de atacuri contra forțelor coaliției în Afganistan, la fel ca și în Asia de Sud-Est și în Occident.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă