16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPedepse grele pentru vinovati

Pedepse grele pentru vinovati

Dupa noua zile de deliberari, Curtea cu juri din Angers (vestul Frantei) a pus capat, ieri, celui mai mare proces de pedofilie organizat vreodata in aceasta tara, impartind pedepse grele, de zeci de ani de inchisoare, celor gasiti vinovati de proxenetism, violuri si agresiuni sexuale asupra unor victime cu varste cuprinse intre sase luni si 12 ani, informeaza AFP.
In total, 65 de persoane, 39 de barbati si 26 de femei, au fost acuzate de abuzarea a 45 de minori. Si, cum actul de pedofilie nu ar fi fost de ajuns, “cei 65” sunt parintii sau bunicii victimelor.
Cei noua jurati, cinci barbati si patru femei, i-au considerat drept principali organizatori ai retelei de prostitutie infantila pe Patricia M. si Frank V., fostul sot al acesteia. Patricia M. a fost judecata indeosebi pentru proxenetism in cazul a 31 de minori, violarea si agresarea a trei copii si pentru coruperea a cel putin 18. Ea a recunoscut la proces o parte din fapte si a primit 16 ani de inchisoare. Iar Frank V. a fost condamnat la 18 ani in spatele gratiilor.
Cea mai mare pedeapsa a primit-o Philippe V., tatal lui Frank V., pentru ca a recidivat, in trecut el mai fiind condamnat pentru viol. Philippe V. a incasat 28 de ani de inchisoare si o mentiune potrivit careia nu poate fi eliberat sub nici o forma timp de 18 ani. Iar Eric J., alt recidivist, acuzat pentru violarea a 11 minori si proxenetism in cazul a 35, a primit si el aceeasi pedeapsa ca Philippe. De asemenea, o asistenta sociala a fost gasita vinovata de tainuirea agresiunilor sexuale asupra a patru minori, printre care fiicele sale.
Citirea verdictului a durat mai multe ore, Curtea trebuind sa raspunda la circa doua mii de intrebari.
Dezbaterile juriului in acest caz fara precedent in Franta au inceput pe 3 martie si s-au desfasurat cu usile inchise pana la sfarsitul lunii iunie. Iar juratii au ajuns la concluzia ca cei 45 de minori au fost abuzati pe fondul violentelor familiale si al consumului de alcool.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă