Pasagerii avionului libian deturnat, forțat să aterizeze în Malta, s-au întors la Tripoli

Pasagerii avionului libian care a fost deturnat și forțat să aterizeze vineri în Malta au sosit sâmbătă în capitala Libiei, Tripoli.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2016 - 15:37

Pasagerii avionului libian care a fost deturnat și forțat să aterizeze vineri în Malta au sosit sâmbătă în capitala Libiei, Tripoli, anunță agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Pasagerii au coborât dintr-un avion al companiei Afriqiyah Airways care i-a adus din Malta. Câțiva oficiali guvernamentali libieni i-au întâmpinat la sosire pe aeroportul Mitiga din estul Tripoli.

Agenția nu a precizat câți pasageri au sosit în capitala libiană.

Doi atacatori au deturnat o cursă libiană internă a Afriqiyah Airways cu 111 pasageri și membri ai echipajului la bord. Avionul decolase din Sebha în jurul orei 10, cu destinația Tripoli. Aparatul și-a schimbat cursul brusc și a aterizat în Malta în jurul orei 11.30 ora locală, pe aeroportul internațional maltez. Toți pasagerii erau libieni.

După patru ore de negocieri, pirații aerului s-au predat și toți pasagerii și membrii echipajului au părăsit avionul nevătămați. Guvernul maltez a anunțat ulterior că atacatorii au folosit arme false.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...