Parlamentul Marii Britanii dezbate, luni, anularea vizitei lui Donald Trump, în urma unei petiţii care a acumulat peste 1,8 milioane de semnături

Legislativul Marii Britanii va vota, luni, dacă Guvernul ar trebui să anuleze sau nu invitaţia adresată preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. pentru o vizită oficială de stat.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

20.02.2017 - 08:49

Legislativul Marii Britanii va vota, luni, dacă Guvernul ar trebui să anuleze sau nu invitaţia adresată preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. pentru o vizită oficială de stat, informează Mediafax.

Britanicii au trimis, duminică, o petiţie adresată Parlamentului prin care cer retragerea invitaţiei preşedintelui Trump în Marea Britanie. Actul a adunat peste 1,8 milioane de semnături, depăşind cu mult cele 100.000 de semnături necesare pentru a solicita o dezbatere în Parlament.

“Nu ar trebui să fie invitat (Donald Trump - n.r.) la o vizită oficială de stat, pentru a se evita o situaţie ofensatoare pentru regina Elizabeth“, se arată în petiţie care evocă, de asemenea, “vulgaritatea şi misoginismul” lui Trump.

Găzduite de Regină, vizitele de stat în Anglia durează, de obicei, câteva zile şi sunt pline de fast: Acestea includ o plimbare până la Palatul Buckingham, într-o trăsură, alături de regimente ale armatei britanice, focuri de armă şi un banchet oficial la palat, unde este sărbătorită oficial vizita.

Prim-ministrul britanic Theresa May a stârnit controverse nu numai pentru că i-a extins invitaţia lui Trump, ci şi pentru rapiditate: aceasta l-a invitat pe Trump la doar câteva zile de la învestirea sa în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Citește totul despre:

Comentarii