Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Panama Papers. Informatician angajat al firmei de avocatură Mossack Fonseca, cercetat pentru furt de date, eliberat

Un informatician angajat al biroului din Geneva al firmei de avocatură Mossack Fonseca, suspectat de sustragere de date şi acces neautorizat la un sistem informatic, a fost eliberat. Judecătorii i-au pus însă interdicția de a părăsi Elveția.

Share

Diana Biţă 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2016 - 19:43

Un informatician angajat al biroului din Geneva al firmei de avocatură Mossack Fonseca, suspectat de sustragere de date şi acces neautorizat la un sistem informatic, a fost eliberat. Judecătorii i-au pus însă interdicția de a părăsi Elveția, transmite Agerpres

Firma de avocatură Mossack Fonseca se află în centrul dezvăluirilor cunoscute sub numele de ”Panama Papers”. Conform unei surse apropiate dosarului, Parchetul elveţian a ordonat o percheziţie la sediul din Geneva al Mossack Fonseca, în urma unei plângeri înaintate de firma panameză. 


În prezent se desfăşoară verificări pentru a se stabili dacă informaticianul a sustras date de la angajatorul său şi, în acest caz, despre ce tip de date şi ce perioadă ar fi vorba. 

Conform cotidianului elveţian Le Temps, primul care a anunţat arestarea informaticianului, nimic nu permite concluzia că este vorba despre bărbatul care se prezintă drept 'John Doe' şi susţine că se află la originea dezvăluirilor 'Panama Papers' despre un vast sistem de evaziune fiscală, în care sunt implicaţi în special responsabili politici, oameni de afaceri, celebrităţi din întreaga lume. 

Mossack Fonseca, specializată în înfiinţarea de firme offshore, susţine că nu a încălcat nicio lege, nu a distrus documente, iar toate operaţiunile sale au fost în conformitate cu legile în vigoare. 

La 5 aprilie, Mossack Fonseca s-a declarat victima unei piraterii informatice operate de pe servere externe şi a depus plângere pe această tem

Citește totul despre:

Comentarii