Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Palestinienii sunt dispuşi să reia negocierile dacă Israelul oprește colonizarea

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a reiterat miercuri că este gata să reia negocierile de pace dacă guvernul israelian oprește colonizarea teritoriilor ocupate, potrivit unui comunicat al președinției palestiniene, preluat de AFP şi Agerpres.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 29.12.2016 - 06:28

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a reiterat miercuri că este gata să reia negocierile de pace dacă guvernul israelian oprește colonizarea teritoriilor ocupate, potrivit unui comunicat al președinției palestiniene, preluat de AFP şi Agerpres.

"În momentul în care guvernul israelian va accepta să oprească toate activitățile sale de colonizare (...), responsabilii palestinieni sunt gata să reia negocierile", a declarat Abbas.

După ce a reamintit angajamentul său "pentru o pace justă", Abbas a spus că va continua cooperarea sa strânsă cu Franța în vederea reușitei conferinței internaționale privind Orientul Mijlociu, care va avea loc pe 15 ianuarie la Paris.

Franța va organiza această conferință, cu circa 70 de țări, dar fără israelieni și palestinieni, pentru a reitera sprijinul comunității internaționale la o soluționare a conflictului israeliano-palestinian pe baza a două state.

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Marc Ayrault, a salutat discursul "curajos" de miercuri al lui John Kerry, pe care premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a denunțat ca un "discurs părtinitor" împotriva Israelului.

Secretarul de stat american, John Kerry, le-a cerut miercuri israelienilor și palestinienilor să trăiască în două state separate pe baza granițelor din 1967 — înainte de Războiul de Șase Zile — și a apreciat că Ierusalimul ar trebui să devină capitala a două state, relatează AFP.

Într-un discurs privind Orientul Mijlociu, șeful diplomației americane a propus, pentru a se reveni la granițele din 1967, 'schimburi de teritorii echivalente' în cadrul unei înțelegeri reciproce. 'Israelul ar fi atunci recunoscut ca stat evreu', a adăugat Kerry.

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a reafirmat de asemenea că soluția a două state este 'singura cale posibilă pentru a obține o pace justă și durabilă între israelieni și palestinieni'.

Sâmbătă, într-o primă reacție publică după votul din Consiliul de Securitate al ONU, Benjamin Netanyahu a declarat că rezoluția adoptată vineri de ONU împotriva colonizării israeliene este "părtinitoare și rușinoasă".

Consiliul de Securitate a votat vineri o rezoluție care condamnă politica israeliană de colonizare. Votul a avut succes în urma deciziei Washingtonului de a nu—și exercita dreptul la veto.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...