Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pactul fiscal european, în vigoare de la 1 ianuarie

Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în Uniunea Economică şi Monetară, mai exact „Pactul fiscal", la care participă şi România, care penalizează dezechilibrul în finanţele publice, a ...

Share

Rl online 0 comentarii

02.01.2013 - 10:43

Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în Uniunea Economică şi Monetară, mai exact „Pactul fiscal", la care participă şi România, care penalizează dezechilibrul în finanţele publice, a intrat de marţi în vigoare, informează b1.ro

Documentul îşi propune să consolideze disciplina fiscală în zona euro. La tratat participă, pe lângă ţara noastră, şi alte trei state din afara eurozonei.

Pactul fiscal a fost ratificat de 25 de state din cele 27 membre ale Uniunii Europene. Marea Britanie şi Cehia au fost cele două excepţii. Patru ţări din afara zonei euro au decis să adere la tratat, acestea fiind România, Danemarca, Letonia şi Lituania.

România a fost unul dintre statele care au pledat ca şi ţările din afara zonei euro să poată adera. Documentul a fost semnat pe 2 martie 2012. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, pe 13 iunie, decretul privind promulgarea Legii de ratificare a Tratatului.

Actul prevede un buget echilibrat sau în excedent pentru ţările semnatare. Asta înseamnă că bugetul fiecărei ţări în parte trebuie să respecte obiectivul pe termen mediu stabilit de către autorităţile locale.

Punerea în aplicare a programului de parteneriat bugetar şi economic, precum şi a planurilor bugetare anuale conforme acestuia, vor fi monitorizate de Consiliul Uniunii Europene şi de Comisia Europeană.

Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în Uniunea Economică şi Monetară îşi propune să consolideze disciplina fiscală în zona euro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...