Opoziția din Turcia îl acuză pe Erdogan că blochează o anchetă completă a puciului din vara anului trecut

Principala formaţiune de opoziţie din Turcia acuză Guvernul de la Ankara că blochează o anchetă completă cu privire la tentativa de lovitură de stat de anul trecut

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2017 - 15:14

Principala formaţiune de opoziţie din Turcia acuză Guvernul de la Ankara că blochează o anchetă completă cu privire la tentativa de lovitură de stat de anul trecut.

Bulent Tezcan, un purtător de cuvânt al Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat), a acuzat Guvernul că se foloseşte de marcarea unui an de la puciul eşuat de la 15 iulie 2016 pentru a ”scrie o istorie fabricată”.

Ankara îl acuză pe predicatorul Fethullah Gulen, care s-a autoexilat în Statele Unite, de organizarea tentativei de lovitură de stat. Predicatorul respinge aceste acuzaţii. Anchetele cu privire la modul în care reţeaua lui Gulen ar fi infiltrat instituţii ale statului au fost obstrucţionate pentru a ascunde ”partea politică” a puciului eşuat şi a proteja actualul Guvern, a declarat Tezcan.

”Faptele trebuie să iasă la suprafaţă pentru memoria sacră a celor 250 de martiri”, a declarat Tezcan, referindu-se la persoanele care au fost ucise în timpul puciului eşuat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...