11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialObama a atins, luni, cel mai ridicat nivel de clemență al unui...

Obama a atins, luni, cel mai ridicat nivel de clemență al unui președinte american. A grațiat 78 de deținuți într-o singură zi

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a scurtat pedepsele a 153 de condamnați și a acordat grațierea pentru alți 78 de deținuți, cel mai ridicat nivel de clemență din partea unui președinte american într-o singură zi, a informat luni Casa Albă într-un comunicat preluat de EFE, preluată de Agerpres.

“Cu cele 153 de comutări de azi, președintele a scurtat până acum condamnările în cazul a 1.176 de persoane, inclusiv 395 pedepse la închisoare pe viață”, a indicat consilierul prezidențial Neil Eggleston.

“Președintele a acordat de asemenea iertarea pentru 78 de persoane, crescând numărul total de grațieri la 148. Actele de clemență de azi — și mila pe care președintele a arătat-o celor 1.324 beneficiari de clemență (în total-n.r.) — exemplifică credința sa că Statele Unite sunt o națiune care oferă o a doua șansă”, a adăugat acesta.

Potrivit datelor publicate de Casa Albă, Obama a comutat mai multe sentințe decât ultimii 11 președinți anteriori lui împreună.

Eggleston a adăugat că este de așteptat ca Obama să acorde noi comutări de pedepse și grațieri înainte de a părăsi funcția, pe 20 ianuarie.

Comutarea pedepselor face parte din reforma sistemului de justiție penală, promovată de Barack Obama, pentru a reduce numărul de persoane care ispășesc pedepse lungi pentru infracțiuni legate de droguri fără comiterea de violență, nota acum două luni Reuters.

Obama împreună cu un grup de parlamentari din Congresul SUA au încercat să modifice legislația în vigoare pentru a reduce pedepsele obligatorii minime în astfel de cazuri, însă aceste eforturi au fost suspendate înainte de alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă