10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialObama, după atacul armat din Colorado: AJUNGE

Obama, după atacul armat din Colorado: AJUNGE

Președintele american Barack Obama a denunțat, din nou sâmbătă, ușurința cu care armele de foc pot fi procurate în SUA, după un nou atac armat soldat cu trei morți la un centru de planning familial din statul Colorado, relatează Agerpres. 

“Trebuie să facem ceva în ceea ce privește ușurința de a obține arme de război pe străzile noastre de către persoane care nu ar trebui să aibă acces la ele, este de ajuns”, a afirmat Obama într-un comunicat, precizând că autorul atacului din Colorado Springs avea “o armă de asalt și a luat ostatici”.

Citește și: ATAC armat în Colorado Springs: Trei morți, după ce un bărbat s-a baricadat într-un centru de planificare familială

Președintele SUA a solicitat, din nou, un mai bun control al armelor de foc.

“Nu este ceva normal. Nu trebuie să devină normalitate”, a declarat președintele SUA, care reacționează sistematic după atacurile criminale din SUA. 

Un centru de planning familial din Colorado a fost vineri teatrul unui atac armat sângeros care a durat mai multe ore și s-a soldat cu trei morți, printre care un polițist, și nouă răniți.

Anchetatorii încearcă acum s-ă stabilească motivația agresorului, identificat de autorități în persoana lui Robert Lewis Dear, de 57 de ani, arestat vineri după peste cinci ore de schimburi de focuri. 

“Nu știm încă din ce motive un om înarmat a tras asupra a 12 persoane sau de ce a terorizat o întreagă comunitate deschizând focul cu o armă de asalt și luând ostatici. Ceea ce știm este că a ucis un polițist în exercițiul funcțiunii și doi concetățeni pe care acest agent încerca să-i protejeze“, a mai spus Obama.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă