O svastică uriașă din perioada nazistă a fost distrusă în Germania

O svastică uriașă, realizată în perioada nazistă și descoperită la începutul acestei săptămâni în incinta unei arene sportive din orașul Hamburg, a fost distrusă de autoritățile germane în cursul zilei de vineri.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.11.2017 - 22:09

O svastică uriașă, realizată în perioada nazistă și descoperită la începutul acestei săptămâni în incinta unei arene sportive din orașul Hamburg, a fost distrusă de autoritățile germane în cursul zilei de vineri, informează DPA citată de Agerpres.

Pentru a sparge în mai multe fragmente acea structură uriașă din beton, ce avea dimensiunile de 4 metri x 4 metri, muncitorii germani au utilizat mai întâi un excavator. Apoi, o presă hidraulică a fost atașată de partea frontală a excavatorului, pentru a sparge acele fragmente în bucăți mai mici.

Muncitorii germani au început săpăturile marți, pentru a face loc unei construcții care va adăposti noile vestiare ale unui teren de sport din Hamburg. La puțin timp după debutul lucrărilor, ei au descoperit o svastică uriașă, îngropată la o adâncime de aproximativ 40 de centimetri, a dezvăluit Joachim Schirmer, directorul clubului sportiv Billstedt-Horn.

Joachim Schirmer spune că acel teren de sport a fost locul în care a fost amplasat un monument nazist, ce a fost demontat la începutul anilor 1970.

Reprezentanții Biroului de conservare a monumentelor, care administrează astfel de descoperiri, au fost informați la scurt timp după identificarea svasticii.

"Ar trebui îndepărtată cât mai repede posibil", a declarat o purtătoare de cuvânt a acestui birou, marți, adăugând că păstrarea svasticii ar putea să îi atragă în regiune pe simpatizanții mișcărilor de extrema dreaptă.

Afișarea unor simboluri naziste este ilegală în Germania.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...