14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialO româncă, implicată în "procesul tabloidelor" din Marea Britanie

O româncă, implicată în “procesul tabloidelor” din Marea Britanie

Cântăreaţa română Cornelia Crişan, care a dezvăluit în 2006 că a avut o aventură cu actorul britanic Ralph Fiennes, se află în centrul unui veritabil “proces al tabloidelor” ce are loc în aceste zile în Marea Britanie, informează Mediafax citând nytimes.com.

Totul a început cu o ştire clasică de tabloid: aventura tinerei românce Cornelia Crişan cu actorul Ralph Fiennes, care s-a întins pe durata a doi ani, condimentată cu numeroase detalii picante, a ajuns în presa britanică în anul 2006. Trei tabloide britanice – The Sunday Mirror, The Mail on Sunday şi News of the World – au publicat propriile versiuni ale acestei ştiri în ediţiile lor din 5 februarie 2006.

Primele două tabloide citate – The Sunday Mirror şi The Mail on Sunday – au obţinut acele informaţii pe filiera clasică şi consacrată în lumea tabloidelor: au plătit-o pe Cornelia Crişan cu suma de 35.000 de lire sterline (aproximativ 62.000 de dolari) pentru a relata cu lux de amănunte aventura pe care a avut-o cu celebrul actor britanic.

Se pare însă că tabloidul News of the World, speriat de posibilitatea de “rămâne în urmă” faţă de concurenţii săi, ar fi apelat la o metodă mai puţin ortodoxă: a interceptat în mod ilegal convorbirile telefonice şi apelurile salvate în mesageria vocală a telefonului mobil deţinut de Nicola Phillips, agentul de presă al cântăreţei române.

Detaliile despre maniera în care tabloidul News of the World a efectuat această operaţiune vor fi făcute publice în curând, în cadrul unui proces pe care Nicola Phillips l-a intentat tabloidului britanic şi companiei din care acesta face parte, News Group Newspapers, o filială a grupului News International, deţinut de magnatul Rupert Murdoch.

În 2006, atunci când telefonul ei mobil i-a fost interceptat, Nicola Phillips lucra pentru Max Clifford Associates, o agenţie de presă care le pune în legătură pe acele persoane care vor să transmită presei subiecte fierbinţi şi tabloidele care sunt dispuse să plătească pentru a publica acele informaţii.

Atunci când Cornelia Crişan a contactat-o pe Nicola Phillips pentru a-i spune că a avut o aventură de doi ani cu Ralph Fiennes, în perioada în care acesta avea o relaţie cu actriţa Francesca Annis, agentul de presă a transmis această informaţie tabloidelor The Sunday Mirror şi The Mail on Sunday. Ea a negociat şi contractul încheiat de româncă cu cele două tabloide, care i-au plătit acesteia, împreună, suma de 35.000 de lire sterline (62.000 de dolari) pentru a publica ştirea în regim de exclusivitate.

Potrivit acuzaţiilor formulate în acest proces de Nicola Phillips, News of the World deţinea deja acele informaţii, fără să plătească pentru ele, deoarece în acea perioadă tabloidul incriminat a interceptat atât telefonul ei, cât şi pe cele ale Corneliei Crişan şi ale unor reporteri de la The Sunday Mirror şi The Mail on Sunday.

News of the World a reuşit să o contacteze pe Cornelia Crişan în timp ce aceasta se afla în tren, călătorind de la Londra la Edinburgh, şi a putut să publice ştirea în aceeaşi zi (5 februarie 2006, n.r.) cu celelalte două tabloide.

Tabloidul News of the World este implicat şi în alte procese intentate de o serie de celebrităţi din Marea Britanie. În ianuarie, actriţa Sienna Miller a acuzat această publicaţie că i-a interceptat conversaţiile telefonice, iar printre ceilalţi reclamanţi se află mama actriţei, designerul de interioare Kelly Hoppen, actorul Steve Coogan, impresarul sportiv Skylet Andrew şi Chris Tarrant, gazda emisiunii de televiziune “Who Wants To Be Millionaire”. Cel puţin alte şase celebrităţi şi persoane publice şi-au consultat deja avocaţii şi se pregătesc să intenteze procese acestui tabloid.

În februarie 2006, actriţa Francesca Annis, în vârstă de 61 de ani, a anunţat, după dezvăluirile făcute de Cornelia Crişan, că nu a putut să ierte infidelitatea actorului Ralph Fiennes, în vârstă de 43 de ani, şi a decis să pună capăt relaţiei lor de 11 ani.

Florin Badescu, florin.badescu@mediafax.ro

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă