Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O notă a poliţiei judiciare confirmă explozia numărului de infracţiuni comise de români în Franţa

Numărul infrancţiunile comise de cetăţeni români în Franţa a explodat în perioada 2009-2011, se arată într-o notă de şapte pagini redactată la 8 iunie de Direcţia centrală a poliţiei judiciare (DCPJ) şi ...

Share

Rl online 0 comentarii

23.08.2012 - 09:53

Numărul infrancţiunile comise de cetăţeni români în Franţa a explodat în perioada 2009-2011, se arată într-o notă de şapte pagini redactată la 8 iunie de Direcţia centrală a poliţiei judiciare (DCPJ) şi obţinută de cotidianul francez Le Parisien, potrivit ediţiei electronice a acestuia, relatează Mediafax.

Dacă această notă, realizată pe baza fişierelor Stic (Sistemul de gestionare a infracţiunilor constatate), nu pretinde să stabilească decât "tendinţe", ea transcrie totuşi o realitate rezumată într-o frază: "în perioada 2009-2011, numărul cetăţenilor români inculpaţi a crescut cu 69,35 la sută, cu peste 20.000 de inculpări în 2011 faţă de 12.000 în 2009.", comentează cotidianul francez.

În plus, potrivit aceleiaşi note, în 2011, "un inculpat străin din zece era român". Cele mai frecvente infracţiuni sunt furtul din magazine, jaful şi escrocheriile. Jumătate dintre aceste infracţiuni sunt comise în cinci departamente: Paris, Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Rhône şi Bouches-du-Rhône.

"Există o logică a concentrării în apropierea marilor oraşe şi în sectoarele turistice", afirmă o sursă din cadrul poliţiei.

De asemenea, numărul infracţiunilor comise de minori români a crescut în aceeaşi perioadă cu peste "102,92 la sută, cu peste 5.000 de inculpări anul trecut, majoritatea pentru furturi, agresiuni şi escrocherii".

Reţele structurate au fost deja identificate, iar unele dintre ele au fost destructurate, în special la Paris, unde sunt detaşaţi poliţişti români de mai multe luni, în special pentru a ajuta la identificarea minorilor. "Cea mai mare problemă este că nu au acte, îi reţinem câteva ore, apoi îi plasăm în centre, de unde fug. De multe ori îi arestăm de două ori în aceeaşi zi", susţine un poliţist din Paris.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...