15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDrama unei mame a cărei fiică s-a alăturat Statului Islamic: Un glonț,...

Drama unei mame a cărei fiică s-a alăturat Statului Islamic: Un glonț, atât valorează viața ei

O mamă spune că a dat naștere unui monstru, după ce fata ei, în vârstă de 20 de ani, s-a alăturat grupării Statul Islamic. Convinsă că nu o va mai vedea în viață, femeia a povestit despre cum s-a transformat fata ei plină de viață, care iubea moda, în imaginea de pe posterele de propagandă ale grupării jihadiste, potrivit Daily Mail.

Fata a fost identificată recent, iar când s-a aflat că este din Rusia, cetățenii ruși au pornit o campanie împotriva ei. Tânăra a fost condamnată pentru alegerea făcută, a fost jignită și i s-a urat să ”ardă în iad”. 

Citește și: Cum încearcă Germania să oprească propaganda Statului Islamic

A legat-o de calorifer

Shakhla Bochkaryova, în vârstă de 41 de ani, află ce mai face fata ei, Fatima Dzhafarova, de pe rețelele de socializare, unde tânăra postează mesaje în care îi laudă ”frații ei” care au comis atacurile de la Paris și care au doborât un avion rus în Sinai.

Femeia a povestit, pentru Siberian Times, despre durerea pe care o simte și despre eforturile pe care le-a depus pentru a-și opri fata să se alăture Statului Islamic.

Astfel, femeia a povestit că a legat-o pe tânără de calorifer când a auzit prima dată despre intențiile ei de a fugi, după ce s-a îndrăgostit de un islamist care recruta pentru Statul Islamic și care a rugat-o să devină cea de a patra lui nevastă.

”Nu știu ce o să fac dacă aflu că a omorât pe cineva. E mai bine să nu fi trăit deloc decât să fii mama unui terorist. Este greu pentru orice mamă să realizeze că a născut un monstru. Desigur că nicio mamă nu va recunoaște că copilul ei este un monstru. Dar dacă suntem sinceri, atunci da, trebuie să spunem: noi i-am născut pe acești monștri”, a spus mama fetei.

Jihadistul i-a cerut mâna fetei

Fatima și mama ei erau foarte apropiate până când tânăra a plecat la facultate, după ce a obținut o bursă. Acolo, fata l-a întâlnit pe Abdullah, un jihadist care se ocupa de recrutarea adepților pentru Statul Islamic. Abdullah i-a cerut mâna fiicei ei, însă Bochkaryova a refuzat. Bărbatul i-a spus că mai are trei neveste și cu fiecare are câte trei copii. De asemenea, i-a spus că o iubește pe Fatima și că Fatima îl iubește pe el.

Femeia a încercat în van să o convingă pe fată să nu plece.

”Mă uitam la ea și nu îmi mai puteam vedea copilul. Era o umbra a ceea ce fusese fiica mea, fără suflet, inimă și gânduri. Mi-a spus că frații ei o să vine și o să ne omoare, pe noi, necredincioșii. O să ne taie capetele cu cuțitele și ea nici măcar nu o să clipească”, a spus femeia.

De la o tânără obișnuită, la imaginea propagandei SI

Tânăra s-a transformat dintr-o iubitoare a modei, care se îmbrăca după cele mai noi tendințe, într-o fată care umbla cu capul acoperit și care nu mai răspundea telefoanelor mamei ei.

”Îi plăcea să umble în costum cu cămașă și fustă albe. Se machia și mereu avea grijă de ea. Avea multe cosmetice și bijuterii. Avea părul lung. Întotdeauna a avut grijă de aspectul ei fizic”, a spus mama ei.

Shakhla Bochkaryova nu crede că își va mai vedea fiica în viață. Femeia a ajuns la această concluzie după ce a aflat că o fată din Austria, care a dezertat din Statul Islamic, a fost ucisă în bătaie de jihadiști.

Citește și: Poveste dramatică: Adolescentă din Austria, care s-a alăturat SI, omorâtă în bătaie de terorişti

”Dacă trăiește cu un recrutor, deja știe prea multe. Nu i-ar permite să plece în viață. Un glonț, atât valorează viața ei. Oricât de durerors ar fi, sunt conștientă că nu o să o mai văd în viață”, a spus femeia.

Fuga fetei în Siria a fost confirmată și de serviciile secrete ruse. Potrivit estimărilor serviciilor secrete occidentale, propaganda Statului Islamic a atras în ultimii ani circa 20.000 de islamişti străini, inclusiv 3.000 de occidentali.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă