Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O instanţă turcă a eliberat şapte bărbaţi, acuzaţi că ar fi jihadişti ai Statului Islamic

Tribunalul din Istanbul a decis joi anchetarea în libertate a şapte bărbaţi, acuzaţi în procesul deschis împotriva filialei turce a grupării teroriste Stat Islamic. Astfel, toţi cei 94 de inculpaţi sunt judecaţi în libertate, deşi procurorii au reclamat pericolul reprezentat de punerea suspecţilor de terorism în libertate, transmite agenţia Reuters

Share

Elena Mitrovici 0 comentarii

Actualizat: 25.03.2016 - 13:29

Tribunalul din Istanbul a decis joi anchetarea în libertate a şapte bărbaţi, acuzaţi în procesul deschis împotriva filialei turce a grupării teroriste Stat Islamic. Astfel, toţi cei 94 de inculpaţi sunt judecaţi în libertate, deşi procurorii au reclamat pericolul reprezentat de punerea suspecţilor de terorism în libertate, transmite agenţia Reuters, preluată de News.ro.

Doi dintre suspecţii de terorism, Muhammed Mustafa Halli şi Assad Khelifalkhadr, au fost acuzaţi de procurori că au fost căluze în sud-estul Turciei pentru două femei franceze care voiau să se alăture Statului Islamic. Însă, cei doi au negat toate acuzaţiile, susţinând că au o afacere în turism.

”Cum am o afacere în turism, uneori sutem ghizi pentru străini, dacă aceştia ne cer. Însă nu am trimis pe nimeni în mâinile StatuluI Islamic, nu-i susţin pe jihadişti sau ideile acestora”, a explicat Khelifalkhadr.

Muhammed Mustafa Halli a precizat în faţa instanţei că a intrat ilegal în Turcia pentru că este un refugiat de război. El a ajuns mai întâi în Gaziantep, localitate aflată la doar câţiva kilometri de graniţa siriană, înainte de a se muta la Istanbul, unde şi-a deschis o ceainărie.

Un alt inculpat, care a fost de asemenea eliberat din custodia poliţiei, a explicat judecătorilor că bombele găsite în portbagajul maşinii închiriate de el nu i-ar aparţine.

Citește totul despre:

Comentarii