5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialO falsă ambasadă a SUA a operat în Ghana timp de 10...

O falsă ambasadă a SUA a operat în Ghana timp de 10 ani

Escroci care se prezentau drept oficiali consulari sunt autorii unei fraude de proporții în Ghana, unde au operat timp de 10 ani într-o falsă ambasadă a Statelor Unite ale Americii, acordând vize false pentru intrarea în America, a anunțat un purtător de cuvânt al departamentului de Stat, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Oficialul american a precizat că sediul așa-zisei ambasade era în capitala Ghanei, la Accra, și că escrocii emiteau vize false care imitau documente de călătorie reale.

"Este foarte, foarte dificil să falsifici o viză americană din zilele noastre, așa că operațiunea a eșuat", a spus Mark Toner, purtător de cuvânt al departamentului de Stat, subliniind că niciun beneficiar al unei vize false nu a reușit să ajungă în America.

Longevitatea acestei escrocherii a fost posibilă pentru că victimele fraudei erau prea rușinate ca să depună plângere. "Oamenii au fost păcăliți, dar nu e ca și cum ar fi fost dispuși să dea fuga la Poliție să spună că au obținut ilegal o falsă viză de intrare în SUA", a declarat Toner.

Din ancheta în acest caz reiese că la falsa ambasadă, o clădire absolut banală pe care era amplasată însă o poză a președintelui american Barack Obama, nu era permis accesul vizitatorilor. Escrocii se duceau personal în unele zone din vestul Africii pentru a își racola victimele.

Odată ce găseau persoane interesate, le trimiteau la Accra, le cazau la hotel și le cereau 6.000 de dolari pentru a le obține falsa viză.

Un informator a alertat autoritățile locale că la Accra există, pe același sistem, și o falsă ambasadă a Olandei. O anchetă în acest sens este în curs, a declarat, pentru AFP, Daphne Kerremans, purtător de cuvânt al ministerului olandez al Afacerilor Externe.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă