Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noul Parlament European se reuneşte mâine pentru a vota candidatura lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia CE

În Parlament, Jean-Claude Juncker ar urma să obţină majoritatea absolută, respectiv 376 de sufragii din totalul de 751 de aleşi. El contează pe 480 de voturi din partea blocului format de Partidul Popular, socialişti şi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2014 - 15:25

Noul Parlament European se reuneşte marţi la Strasbourg pentru a-l alege pe luxemburghezul Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene, iar şedinţa se anunţă tensionată deoarece numeroşi aleşi refuză să îl voteze, informează Mediafax.

Votul va fi urmat, miercuri, de un summit european extraordinar organizat la Bruxelles pentru desemnarea noului şef al diplomaţiei europene şi vicepreşedintelui Comisiei Europene. Liderii europeni caută, de asemenea, un succesor pentru belgianul Herman van Rompuy care să prezideze Consiului European.

După disputele cu britanicul David Cameron, la sfârşitul lui iunie, care s-a văzut izolat în lupta sa încrâncenată împotriva lui Juncker, şefii de stat şi de guvern trebuie să decidă aceste nominalizări în unanimitate.

În Parlament, Jean-Claude Juncker ar urma să obţină majoritatea absolută, respectiv 376 de sufragii din totalul de 751 de aleşi. El contează pe 480 de voturi din partea blocului format de Partidul Popular, socialişti şi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor.

Eurodeputaţii se vor pronunţa la ora 12.30 (13.30 ora României), după o declaraţie a candidatului. Votul este cu buletine secrete şi, potrivit numărării oficiale, cel puţin 60 de aleşi din trei mari partide nu vor vota pentru el, dar el ar urma să reunească suficiente voturi din partea celor 50 de aleşi ai grupului Verzilor.

Aceste alegeri nu înseamnă sfârşitul încercărilor pentru noul preşedinte al Comisiei Europene. El va trebui apoi să formeze o echipă din persoane capabile să obţină votul de învestitură al Parlamentului European înainte de încheierea mandatului Comisiei Barroso, în octombrie 2014.

 

Citește totul despre:

Comentarii