13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNetanyahu se întâlnește cu Merkel și cu John Kerry pentru a găsi...

Netanyahu se întâlnește cu Merkel și cu John Kerry pentru a găsi o soluție pentru Israel

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, va primi vizita secretarul de stat american, John Kerry, după care se va întâlni cu Angela Merkel, în Germania, în încercarea de a găsi o soluție pentru noul val de violențe din Orientul Mijlociu.

Cei doi lideri “încearcă să găsească o soluție, deoarece premierul (israelian) se va deplasa în Germania pentru a discuta cu (cancelarul) Angela Merkel, iar secretarul de stat (John) Kerry va merge acolo în acest scop”, a declarat Ron Dermer, ambasadorul Israelului în SUA, potrivit Agerpres.

Guvernul german a făcut cunoscut vineri că prim-ministrul israelian va fi primit miercuri la Berlin de cancelarul german, Angela Merkel. La începutul lunii octombrie, Benjamin Netanyahu și-a anulat o vizită în Germania din cauza violențelor israeliano-palestiniene.

Departamentul de Stat nu a fost în măsură să confirme imediat această întâlnire, însă ambasadorul a oferit informația în momentul în care șeful diplomației de la Washington, John Kerry, a început vineri un turneu care include Italia, Franța și Spania.

Înainte de plecare, demnitarul american a spus că se va deplasa în Orientul Mijlociu “în următoarele zile” în încercarea de a restabili calmul între israelieni și palestinieni.

Statele Unite și Israelul, în principiu aliați statornici, întrețin relații reci după eșecul procesului de pace israeliano-palestinian, în aprilie 2014. 
ONU a condamnat vineri un atac palestinian asupra unui loc sfânt al evreilor de la Nablus.

Această escaladare a violențelor provoacă temeri că va izbucni a treia Intifada, mai scrie AFP.

 

 

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă