13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialNepal: A fost reperat elicopterul militar american dat dispărut marți. Unde se...

Nepal: A fost reperat elicopterul militar american dat dispărut marți. Unde se afla aparatul de zbor

Elicopterul pușcașilor marini americani, cu opt persoane la bord, care a fost dat dispărut, marți, a fost găsit la nord de capitala nepaleză Kathmandu, au anunțat autoritățile locale, citate de DPA, conform Agerpres.

”Ni s-a spus că a fost reperat în regiunea Tamakoshi”, la nord de Kathmandu, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului nepalez de Interne, Laxmi Dhakal.

Citește și: Nepal: Un elicopter militar american, dat dispărut

”Dar până când elicopterele noastre nu vor ajunge acolo, nu putem spune nimic nici despre aparat și nici despre pasageri”, a adăugat el.

Armata nepaleză sugerase anterior că elicopterul la bordul căruia se aflau șase pușcași marini americani și doi nepalezi ar fi căzut într-un râu din apropierea localității Charikot, afectată puternic de seismul produs, marți, potrivit Reuters.

”Informațiile pe care le avem relevă că acesta ar fi căzut într-unul din râuri, dar niciun elicopter nu a fost detectat încă”, indicase, anterior, maiorul Rajan Dahal, comandant secund al batalionului din Barda Bahadur.

”Peste 400 dintre militarii noștri din trupele de infanterie sunt implicați în aceste căutări. Sperăm că până diseară îl vom găsi”, a mai spus el.

Contactul radio cu elicopterul UH-1 Huey al pușcașilor marini americani (U.S. Marine Corps) — care era implicat în operațiunile de salvare după seismul cu magnitudinea de 7,4 produs în Nepal — s-a pierdut marți, după ce echipajul invocase probleme legate de combustibil la bord.

 

Cele mai citite

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă