Ministrul german de Interne îi compară pe manifestanții care au provocat incidente la summitul G20 cu neonaziștii și cu teroriștii islamiști. Autoritățile au arestat 51 de protestatari

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a condamnat luni ''incredibila brutalitate'' a manifestațiilor violente care au avut loc la Hamburg în timpul summitului G20 și i-a comparat pe protestatarii care au provocat violențe cu ''neonaziștii'' și cu ''teroriștii islamiști'.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2017 - 20:49

UPDATE 20,40: Justiția germană a arestat preventiv 51 de protestatari care au participat la violențele de la Hamburg, printre ei fiind și cetățeni străini.

Majoritatea celor arestați sunt bărbați cu vârste până în 30 de ani, iar printre ei, pe lângă numeroși germani, se regăsesc și francezi, italieni, spanioli, ruși, olandezi, elvețieni și austrieci.


Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a condamnat luni ''incredibila brutalitate'' a manifestațiilor violente care au avut loc la Hamburg în timpul summitului G20 și i-a comparat pe protestatarii care au provocat violențe cu ''neonaziștii'' și cu ''teroriștii islamiști'', informează AFP citată de Agerpres.

''Aceia nu erau manifestanți'', ci ''extremiști violenți, precum neonaziștii sau teroriștii islamiști'', a spus ministrul conservator (membru al formațiunii CDU) în timpul unei conferințe de presă la Berlin.

Summitul G20, care s-a desfășurat vineri și sâmbătă la Hamburg, a fost marcat de manifestații violente de o amploare la care nici autoritățile nu s-au așteptat.

De joi și până sâmbătă, dintre cei circa 20.000 de polițiști desfășurați pe străzile acestui oraș, aproape 500 au fost răniți în urma confruntărilor cu protestatarii, nefiind însă clar numărul manifestanților răniți. În plus, mai multe autoturisme au fost incendiate și magazine jefuite.

Ministrul Thomas de Maiziere a condamnat în egală măsură ceea ce a numit ''turiștii violenței'', el estimând că sute de persoane au venit la Hamburg din alte țări europene tocmai cu scopul de a participa la acele violențe.

Poliția a anunțat că a reținut 186 de protestatari, în timp ce guvernul de la Berlin a cerut justiției să pronunțe pedepse foarte aspre. De asemenea, poliția din Hamburg a lansat un apel către locuitorii acestui oraș de a pune la dispoziția autorităților imagini video și fotografii ce ar putea ajuta la identificarea persoanelor turbulente.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...