Ministrul de Externe al Poloniei susține că țara lui nu intenționează să instaleze rachete americane Patriot pe teritoriul ei

Polonia nu ia în considerare desfăşurarea unor rachete ale SUA pe teritoriul său în acest moment, a declarat ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2017 - 13:13

Polonia nu ia în considerare desfăşurarea unor rachete ale SUA pe teritoriul său în acest moment, a declarat ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, citat de site-ul agenţiei Tass, informează Mediafax.

”Până acum toate acestea sunt doar speculaţii: nu am primit nicio ofertă din partea SUA, iar deciziile de a desfăşura asemenea arme depind de NATO. După câte ştim, nu luăm în considerare această perspectivă”, a afirmat ministrul.

Varşovia a anunţat în luna martie că este în negocieri pentru semnarea unui acord în valoare de 7,6 miliarde de dolari cu firma americană Raytheon, obiectul contractului fiind livrarea de opt sisteme Patriot.


Guvernul polonez a transmis Statelor Unite că ar putea opri negocierile pentru achiziţionarea sistemului de rachete "Wisla Patriot", în contextul disensiunilor privind transferul tehnologiei aferente.

Un cotidian polonez anunţă că discuţiile dintre Varşovia şi Washington despre achiziţionarea a opt instalații de rachete Patriot au stagnat. Discuțiile ar fi vizat achiziționarea sistemului de apărare aeriană „Wisla Patriot”.

Polonia şi-a intensificat eforturile de înarmare a forţelor sale armate în contextul acţiunilor Rusiei în regiunea Europei de Est.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...