10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul de Externe al Poloniei susține că țara lui nu intenționează să...

Ministrul de Externe al Poloniei susține că țara lui nu intenționează să instaleze rachete americane Patriot pe teritoriul ei

Polonia nu ia în considerare desfăşurarea unor rachete ale SUA pe teritoriul său în acest moment, a declarat ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, citat de site-ul agenţiei Tass, informează Mediafax.

”Până acum toate acestea sunt doar speculaţii: nu am primit nicio ofertă din partea SUA, iar deciziile de a desfăşura asemenea arme depind de NATO. După câte ştim, nu luăm în considerare această perspectivă”, a afirmat ministrul.

Varşovia a anunţat în luna martie că este în negocieri pentru semnarea unui acord în valoare de 7,6 miliarde de dolari cu firma americană Raytheon, obiectul contractului fiind livrarea de opt sisteme Patriot.


Guvernul polonez a transmis Statelor Unite că ar putea opri negocierile pentru achiziţionarea sistemului de rachete "Wisla Patriot", în contextul disensiunilor privind transferul tehnologiei aferente.

Un cotidian polonez anunţă că discuţiile dintre Varşovia şi Washington despre achiziţionarea a opt instalații de rachete Patriot au stagnat. Discuțiile ar fi vizat achiziționarea sistemului de apărare aeriană „Wisla Patriot”.

Polonia şi-a intensificat eforturile de înarmare a forţelor sale armate în contextul acţiunilor Rusiei în regiunea Europei de Est.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă