Ministerul de Externe anunță că patru români au fost evacuați din calea uraganului Irma

Ministerul de Externe al României a anunțat, luni după-amiază, că patru cetățeni români aflați în America au fost evacuați din calea uraganului Irma.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2017 - 17:42

Ministerul de Externe al României a anunțat, luni după-amiază, că patru cetățeni români aflați în America au fost evacuați din calea uraganului Irma.

"Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activată din dispoziţia ministrului afacerilor externe, pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona calamitată după trecerea uraganului Irma îşi continuă activitatea prin toate structurile componente, active şi operaţionale 24/7 pentru sprijinirea tuturor cetăţenilor români afectaţi. Până în prezent, în urma demersurilor susţinute întreprinse de Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), un număr de 4 (patru) cetăţeni români au părăsit zona afectată. Doi cetățeni români au fost evacuaţi prin Guadelupa, teritoriu francez de peste mări, urmând a-și continua călătoria către destinațiile finale. Alți doi cetățeni români, au fost evacuați în Puerto Rico, urmând să se îmbarce cu destinația New York, Ambasada României la Washington fiind în legătură cu aceștia", a anunțat MAE.

Celula de Criză a MAE, prin ambasadele României la Paris, Haga și Londra precum și Lisabona, menține în permanență legătura cu Celulele de Criză ale autorităților celor patru țări menționate, pentru a coordona alte operațiuni de evacuare care s-ar impune.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...