Mii de persoane au ieșit pe străzile Budapestei pentru a protesta împotriva influenţei tot mai mari a Rusiei în Ungaria

Aproximativ 2000 de protestatari ungari au ieșit pe străzile Budapestei pentru a manifesta împotriva a ceea ce ei consideră ca fiind o creştere a influenţei Moscovei în Ungaria şi faţă de tendinţele autoritare ale premierului Viktor Orban.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2017 - 11:42

Aproximativ 2000 de protestatari ungari au ieșit pe străzile Budapestei pentru a manifesta împotriva a ceea ce ei consideră ca fiind o creştere a influenţei Moscovei în Ungaria şi faţă de tendinţele autoritare ale premierului Viktor Orban, relatează The Associated Press şi MTI, potrivit Mediafax.

Mitingul a avut loc la câteva străzi depărtare Ambasada rusă, după ce poliţia a interzis ca acţiunea de protest să se desfăşoare mai aproape de ambasadă.

Scriitorul şi filozoful Andras Lanyi a declarat că Guvernul ungar se îndreapta treptat spre un sistem dictatorial unde opozanţii sunt ucişi ori închişi, citând Rusia, Azerbaidjanul şi Iranul drept exemple.

Lanyi a mai afirmat că între Orient şi Occident este o prăpastie tot mai mare, "iar, noi, ungurii nu vrem să ne regăsim din nou de partea inamicilor umanităţii".

Mitingul s-a intitulat "Să oprim Moscova", ca răspuns la campania "Să oprim Bruxellesul" a Guvernului ungar, care acuză Uniunea Europeană că ar încerca tot mai mult să limiteze drepturile statelor membre.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...