16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Parisul inaspreste tonul fata de Ankara

Franta “nu vrea sa declanseze o noua criza in Europa, dar are dreptul de a-i cere Turciei sa isi clarifice atitudinea” in privinta Ciprului, a declarat ministrul francez de Externe, Philippe Douste-Blazy, citat de AFP.
“Prin anexarea unei declaratii unilaterale referitoare la Cipru la recenta semnare a protocolului la acordul privind uniunea vamala, Turcia nu a simplificat lucrurile: este de neimaginat ca o tara care solicita integrarea intr-o comunitate sa refuze recunoasterea unuia dintre membrii sai”, a precizat Douste-Blazy, cu ocazia conferintei anuale a ambasadorilor francezi.

Harakiri in fata biroului lui Koizumi

O femeie care detinea manifeste critice la adresa premierului japonez, Junichiro Koizumi, s-a injunghiat, marti, in fata biroului sefului guvernului de la Tokyo, relateaza AFP.
Femeia, in varsta de aproape 50 de ani, s-a injunghiat singura, cu un cutit de bucatarie, in gat si in stomac, iar in prezent este in stare foarte grava, a precizat presa nipona.

Seful Garzii prezidentiale, arestat in cazul Hariri

Seful Garzii prezidentiale libaneze, prosirianul Mustafa Hamdan, pe numele caruia a fost emis un mandat de arestare, s-a prezentat de bunavoie marti la sediul comisiei internationale de ancheta asupra asasinarii premierului Rafic Hariri, relateaza AFP. Generalul Hamdan a fost numit la conducerea Garzii prezidentiale de catre actualul presedinte Emile Lahoud, imediat dupa alegerile din 1998.
Interogat in calitate de “suspect” de catre comisia de ancheta condusa de magistratul german Detlev Mehlis, generalul Hamdan a refuzat sa demisioneze.

Brazilia era sa fabrice o bomba atomica

Brazilia era, in 1990, pe punctul de a fabrica o bomba atomica, a declarat duminica, la postul de televiziune Globo, Jose Luiz Santana, specialist in politici nucleare, informeaza AFP. Bomba, pe baza de uraniu imbogatit, ar fi fost de doua ori mai puternica decat cele lansate in Japonia, in 1945.
Programul nuclear era, potrivit presedintelui Sarney, o mostenire a dictaturii (1964-1985) si a fost conceput pentru generalul Joao Baptista de Figueiredo.

Bibi candideaza la presedintie
Benjamin Netanyahu, principalul rival al premierului Ariel Sharon in cadrul Partidului Likud, si-a anuntat marti candidatura pentru conducerea formatiunii politice, relateaza AFP.
El a demisionat din functia de ministru de Finante la 7 august, cu o saptamana inaintea inceperii aplicarii planului de retragere din coloniile evreiesti din Fasia Gaza si Cisiordania.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă