11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Atentat in Turcia

Doi subofiteri turci au fost ucisi si un civil a fost ranit ieri in explozia unei bombe ascunse intr-o masina in orasul Hakkari (sud-estul Turciei). In provincia Hakkari, situata la granita Turciei cu Irakul si Iranul, sunt extrem de activi rebelii kurzi, care si-au reluat campania de violente si si-au intensificat actiunile de contrabanda, precizeaza AFP.

Sotia lui Karadjici ii cere sa se predea

Sotia lui Radovan Karadjici, fostul lider politic al sarbilor bosniaci dat in urmarire de zece ani, a lansat intr-un interviu difuzat de televiziunea din Banja Luka un apel fara precedent, cerandu-i sotului ei sa se predea Tribunalului Penal International. NATO si EUFOR (forta de mentinere a pacii desfasurata de UE) au salutat gestul Ljiljianei Zelen Karadjici, analistii estimand ca apelul ei ar putea avea efect.

Rusia s-a suparat pe ABC

Serviciul de presa al Ministerului rus de Externe a acuzat postul de televiziune american ABC ca i-a oferit o “tribuna” unui “terorist sangeros”, difuzand in direct, joi seara, un interviu cu liderul separatist cecen radical Samil Bassaiev, transmite AFP. Bassaiev apare in aer liber, langa un cort, alaturi de jurnalistul rus Andrei Babitki, care i-a luat interviul. Postul de televiziune public rus a retransmis cateva secvente din interviu, dar fara sonor. Moscova ofera o recompensa de 10 milioane de dolari pentru capturarea lui Bassaiev, care a revendicat mai multe atentate din Rusia si luarea de ostatici din scoala de la Beslan.

Islamisti din Franta au comis atentate in Irak

Cel putin sapte persoane care veneau din Franta au comis atentate sinucigase in Irak si alte aproximativ zece persoane se afla in zona, a declarat ministrul francez de Externe, Nicolas Sarkozy, intr-un interviu publicat ieri de cotidianul “Le Parisien”. Sarkozy a explicat ca va fi instituita o supraveghere mai atenta a celor care calatoresc spre “tari cum ar fi Pakistan, Siria si Afganistan, care pot fi considerate destinatii sensibile si care sunt locuri de trecere spre Irak”.

Busculada in India

Cel putin 16 persoane, intre care opt femei si copii, au murit joi intr-o busculada produsa intr-un cartier din Bombay, din cauza zvonurilor ca un dig din apropiere s-a rupt, a anuntat politia locala, citata de presa. Alte 18 persoane au fost ranite, fiind internate in doua spitale din metropola, capitala financiara a Indiei. Ministrul regional de Interne a declarat ca zvonul a fost lansat de hoti.

Ucigas la 13 ani

Un adolescent de 13 ani a fost condamnat de un tribunal pentru minori din California la 12 ani de detentie intr-o casa de corectie pentru uciderea fara premeditare a unui alt adolescent de 15 ani. Incidentul a avut loc pe 13 aprilie anul trecut la Palmdale (langa Los Angeles). In timpul unui meci, baiatul de 13 ani l-a lovit de mai multe ori cu o bata de baseball pe cel de 15 ani, membru al echipei adverse. Condamnarea este cea mai severa care putea fi pronuntata.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă