12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Psihoza la Roma

Roma a trecut, ieri, printr-o adevarata psihoza, dupa ce foarte multe persoane au primit mesaje electronice sau pe telefoanele mobile in care se afirma ca apa din oras a fost otravita, intr-o tentativa de atac terorist, relateaza cotidianul “La Repubblica”. Telefoanele fortelor de ordine – protectia civila, politia, carabinierii si pompierii – au fost pentru scurt timp blocate de nenumaratele apeluri din partea cetatenilor. Procuratura din Roma a deschis imediat o ancheta.


Ambasadorul polonez in Belarus, rechemat

Ambasadorul polonez la Minsk a fost rechemat la Varsovia, din cauza “gravei crize” dintre cele doua tari declansate de tratamentul aplicat minoritatii poloneze de autoritatile din Belarus, a anuntat, ieri, ministrul polonez de Externe, Adam Rotfeld, citat de AFP. Guvernul polonez a convocat o reuniune speciala consacrata situatiei din Belarus, dupa ce autoritatile de la Varsovia au denuntat, miercuri, o incalcare a drepturilor omului in republica fosta sovietica. Rechemarea ambasadorului are loc dupa o serie de expulzari de diplomati din cele doua tari si la numai cateva ore dupa ce autoritatile de la Minsk au preluat controlul asupra sediului Asociatiei Polonezilor din Belarus, in urma unei interventii in cursul careia a fost retinuta, pentru scurt timp, si presedinta asociatiei.


Sharon, in Franta

Premierul israelian, Ariel Sharon, s-a intalnit ieri, la Paris, cu membri ai comunitatii evreiesti, pe care i-a incurajat sa se instaleze in Israel, a declarat pentru AFP un consilier al sefului guvernului israelian. Cu ocazia convorbirilor avute cu presedintele francez, Sharon a apreciat ca vizita sa va duce la o apropiere a relatiilor intre Franta si Israel.


Noii oligarhi fac jocul Kremlinului

Aproape jumatate din economia Rusiei este controlata de doar 7 oligarhi – toti apropiati ai presedintelui Vladimir Putin, potrivit “Nezavisimaia Gazeta”, unul dintre principalele ziare din Rusia. Multi analisti sustin ca o astfel de structura poate explica cresterea economica din Rusia, dar si faptul ca statul devine din ce in ce mai autoritar si mai putin preocupat de libertatile democratice. Alti analisti merg si mai departe, afirmand ca daca prima generatie de oligarhi a facut averi prin privatizare, a doua se imbogateste prin nationalizare.


Rafinarie evacuata in Australia

O rafinarie de petrol din Brisbane, nord-estul Australiei, a fost evacuata ieri in urma unei amenintari cu bomba, informeaza Reuters si AFP.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă