12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Al Qaeda revendica atentatele de la Londra
Numarul doi al retelei teroriste internationale Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri, a revendicat in mod explicit, pentru prima oara, atentatele de la Londra din iulie, intr-o caseta video difuzata de televiziunea araba Al-Jazeera. “Cucerirea Londrei este una dintre cuceririle pe care Al Qaeda are onoarea sa le lanseze impotriva arogantei Marii Britanii cruciate”, afirma Zawahiri. La 1 septembrie, tot la Al-Jazeera, Zawahiri justificase atentatele de la Londra, fara a le revendica insa in mod explicit. Alte doua grupari islamiste au revendicat pana acum atentatele de la Londra. G.A.

Parlamentul ucrainean a respins candidatura lui Ehanurov
Parlamentul de la Kiev a refuzat ieri investirea lui Iuri Ehanurov, candidatul propus de presedintele Viktor Iuscenko, in functia de premier al Ucrainei, relateaza AFP. Trei voturi i-au lipsit lui Ehanurov pentru a putea sa preia conducerea Guvernului: 223 de deputati au votat in favoarea lui, insa pentru a deveni oficial premier avea nevoie de o majoritate de 228 de voturi, din cele 450 de locuri, cate numara Parlamentul unicameral al Ucrainei.

Inundatii grave in Bulgaria
Ploile abundente au inundat mai multe regiuni din Bulgaria si au provocat distrugerea unui dig, o batrana pierzandu-si viata dupa ce casa in care locuia a fost daramata de apa, transmite site-ul novinite.com. Orasele si satele din regiunile Sofia, Plovdiv si Stara Zagora au fost inundate de ploile puternice de peste noapte, iar intr-un sat din apropiere de Sliven peretele unui dig s-a rupt, inundand localitatea. Protectia Civila a lansat operatiuni de salvare si evacuare a locuitorilor din casele inundate.

Angajat al Departamentului de Stat, ucis in Irak
Un angajat al Departamentului de Stat american si trei membri ai personalului unei societati de securitate au fost ucisi in nordul Irakului, vehiculul cu care se deplasau fiind tamponat de o masina-capcana – a anuntat, ieri, un oficial american din Bagdad. Alte doua persoane care faceau parte din convoiul diplomatic au fost ranite.

Pana de electricitate la ONU
O pana de electricitate a perturbat, luni, activitatea Organizatiei Natiunilor Unite, in plina sesiune anuala a Adunarii Generale, provocand evacuarea partiala a sediului organizatiei, informeaza AFP. Ascensoarele au fost paralizate, iar computerele au fost deconectate la unele etaje. Intregul personal administrativ al ONU a fost rugat sa evacueze imobilul. Pana de electricitate intr-o parte a sediului ONU “s-a datorat unei defectiuni tehnice”.

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...
Ultima oră
Pe aceeași temă