10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

CIA stie unde se afla bin Laden

Directorul CIA, Porter Goss, afirma, intr-un interviu publicat in editia electronica a revistei “Time”, ca stie cu exactitate unde se afla Osama bin Laden, dar liderul Al Qaeda nu poate fi arestat deocamdata, din cauza unor “verigi slabe” in razboiul impotriva terorismului. Intrebat daca stie unde se afla bin Laden, directorul CIA a raspuns ca “stie foarte bine unde este”, dar a refuzat sa dea detalii.


Centru de tortura in Irak

Puscasii marini americani au descoperit la Karabila un centru de tortura echipat cu cabluri electrice, catuse si un manual al jihadului, a relatat ieri “New York Times”. In cladire au fost gasiti patru irakieni torturati si batuti. Manualul, “Principiile filosofiei jihadiste”, de Abdel Rahman al-Ali, include capitole ca “Modul de selectionare a celui mai potrivit ostatic” si “Legitimitatea decapitarii necredinciosilor”. La Erbil, a avut loc ieri dimineata un nou atentat sinucigas impotriva noilor forte de securitate irakiene, soldat cu cel putin 13 politisti morti si alti 103 raniti. Pe de alta parte, duminica, au fost difuzate imagini din timpul audierii in fata tribunalului special a varului lui Saddam Hussein, cunoscut sub porecla de “Ali Chimicul”. Ali Hassan al Majid a fost interogat pentru atacul cu gaze toxice din '88 asupra kurzilor.


Probe materiale privind asasinarea lui Gongadze

Cercetarile privind asasinarea ziaristului Gheorghi Gongadze au dus la descoperirea unor dovezi materiale la locul unde a fost savarsita infractiunea, a declarat adjunctul procurorului general al Ucrainei, Viktor Sokin. Probele au fost recunoscute de vaduva ziaristului si inca un martor, a spus oficialul ucrainean, in opinia caruia asasinatul a fost dovedit, fiind in continuare cautati cei care au comandat si organizat aceasta crima, in toamna anului 2000. Se afla deja in arest doi participanti la asasinat, fosti ofiteri ai Ministerului de Interne. Soferul masinii care l-a scos atunci pe Gongadze din Kiev a primit interdictia de a parasi capitala. Al patrulea participant, generalul Aleksei Pukaci, fost comandat al Departamentului de ancheta criminala al ministerului mentionat, este dat in urmarire.


Koizumi, acuzat de betie

Premierul japonez, Junichiro Koizumi, a ripostat furios, ieri, la acuzatiile aduse de opozitie ca ar fi venit beat la sesiunea parlamentara de vineri. “Nu am pus nici o picatura de alcool in gura in acea zi. (…) Partidul Democratic Japonez (PDJ) a devenit un partid atat de iresponsabil… Sunt perplex… Nu inteleg ratiunea acestei minciuni”, a declarat premierul.


Proceduri de adoptie mai stricte in Rusia

Autoritatile ruse au luat masuri severe de verificare a agentiilor straine de adoptii, dupa un scandal provocat de uciderea in bataie de catre mama sa adoptiva americana a unui copil rus in varsta de sase ani. Procedurile de adoptie de copii din Rusia de catre straini au fost inasprite, iar in sediile agentiilor internationale de adoptii care actioneaza in Rusia au fost efectuate mai multe raiduri si perchezitii, si autorizatiile a trei agentii americane au fost retrase.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă