6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Edward Heath a incetat din viata

Fostul premier britanic Edward Heath, conservator aflat la guvernare in perioada iunie 1970-martie 1974 si care va ramane cunoscut in istorie pentru integrarea Marii Britanii in Comunitatea Economica Europeana (CEE), a decedat duminica, a anuntat purtatorul sau de cuvant, citat de AFP. Heath, 89 de ani, a condus Partidul Conservator in perioada 1965-1975, fiind inlocuit in functie de Margaret Thatcher.


Brigazile Al-Masri ameninta din nou

Brigazile Abu Hats al-Masri, organizatia terorista care a revendicat atentatele de la Londra, au lansat o noua amenintare impotriva “tarilor cruciate”, carora le-au cerut sa-si retraga militarii din Irak intr-o luna, relateaza cotidianul italian “La Repubblica”. “Nu vor mai fi alte avertizari, ci vom actiona direct, lovind in inima Europei si declansand un razboi crunt si sangeros”, se arata in mesajul difuzat pe un site Internet. Autorii indica explicit si tarile destinatare ale mesajului: “Cruciatii prezenti pana acum in Irak si indeosebi Danemarca, Marea Britanie, Italia si alte tari care isi mentin trupele pe teritoriul irakian. Va juram ca acestea sunt ultimele noastre cuvinte. Dupa acestea, mujahedinii se vor face auziti in capitalele voastre”.


Alt fost responsabil al Iukos, inculpat

Parchetul general al Rusiei l-a convocat pe Iuri Beilin, un fost asociat al lui Mihail Hodorkovski, fostul patron al gigantului petrolier Iukos, pentru a-l inculpa pentru extractie ilegala de petrol, a informat postul de radio independent Ecoul Moscovei. Parchetul general, care nu a dorit sa comenteze problema, a cerut saptamana trecuta SUA sa-l extradeze pe Leonid Nevzlin, un alt fost asociat al lui Mihail Hodorkovski, acuzat in Rusia de frauda fiscala si comandarea unor asasinate.


“Emily” a lovit Peninsula Yucatan

Ciclonul “Emily” a ajuns in noaptea de duminica spre luni in peninsula Yukatan, din Mexic, la sud de statiunea balneara Cancun, dupa ce a provocat prabusirea unui elicopter cu doua persoane la bord in Golful Mexic, relateaza AFP. Circa 23.000 de turisti straini se afla in regiunea statiunii Cancun. Pe parcursul week-endului, 340 de aeronave au efectuat zboruri in aceasta zona, evacuand cel putin 8.000 de turisti. Primele victime ale ciclonului s-au inregistrat inca in Jamaica, unde “Emily” a ucis patru persoane.


Accidentul aviatic din Guineea, fara supravietuitori

In prabusirea avionului Antonov-52 al companiei private Ecuatair din Guineea Ecuatoriala au pierit 60 de persoane – a declarat presedintele tarii, Teodoro Obiang Nguema, citat de AFP. Numarul pasagerilor ramane totusi inca incert, intrucat acestia circula in mod curent fara bilet, mituind personalul companiilor aeriene si, desi avionul Antonov-52 are 42 de locuri, adesea a imbarcat 80 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă