19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Noii membri UE vor acces pe piata muncii

Noile state membre ale UE incearca sa determine cele 15 tari europene occidentale sa diminueze restrictiile asupra dreptului de munca, sperand ca unele din acestea vor renunta, in mai 2006, la barierele existente, relateaza Financial Times. 12 tari occidentale interzic cetatenilor din opt state, care au aderat la UE in 2004, sa lucreze pe teritoriul lor fara permis de munca, Marea Britanie, Irlanda si Suedia fiind singurele care permit accesul deplin pe piata muncii pentru locuitorii ultimelor zece tari incluse in Uniune.

Politia forteaza evacuarea din Gaza

Politistii israelieni au fortat, ieri dimineata, intrarea in Neve Dekalim, principala implantare din Fasia Gaza, patrunzand in interiorul coloniei cu ajutorul buldozerelor, relateaza AFP. Importante forte de politie, insotite de buldozere, au fortat intrarea principala, iar colonistii au fost avertizati ca termenul-limita pentru retragere expira la miezul noptii, moment dupa care ei urmeaza sa fie evacuati cu forta. Zece adolescenti israelieni au fost arestati. In noaptea de luni spre marti, 500 de protestatari au fost retinuti la punctul de trecere Kisufim, dintre Israel si Gush Katif, principalul bloc de colonii din Fasie.

Dosarul Iakovlev, in ancheta la ONU

Secretarul general al ONU Kofi Annan a ordonat efectuarea unei inspectii la Departamentul de achizitii al ONU dupa descoperirea unor nereguli si inculparea unui fost functionar al serviciului respectiv. Potrivit purtatorului de cuvant Stephane Dujarric, ancheta interna la Departamentul de achizitii, intreprinsa de Biroul de control intern al ONU, continua, fiind axata in principal pe dosarul referitor la rusul Alexandr Iakovlev, acuzat de complot, frauda si spalare de bani.

Multi pasageri ai aeronavei Helios traiau in momentul prabusirii

Cel putin 25 dintre persoanele aflate la bordul avionului prabusit duminica in Grecia, inclusiv copilotul, erau in viata in momentul impactului cu solul, a declarat ieri coordonatorul echipei de medici legisti care efectueaza autopsiile victimelor, Philippos Koutsaftis, citat de AFP. Koutsaftis a adaugat ca rezultatele obtinute nu exclud varianta ca victimele sa fi fost lesinate in momentul prabusirii aparatului. Pe de alta parte, trupul uneia dintre stewardesele de la bordul Boeingului a fost gasit in cabina de pilotaj a aparatului, au anuntat surse din Ministerul grec al Apararii. Informatia sustine ipoteza conform careia cel putin unul dintre membrii echipajului a incercat sa preia controlul asupra avionului inainte de prabusire.

17 morti in Afganistan

17 militari spanioli au murit in Afganistan, in apropiere de orasul Herat, in urma prabusirii elicopterului la bordul caruia se aflau, a anuntat ieri postul public de radio spaniol RNE, citat de AFP. Cauza si circumstantele in care a avut loc prabusirea aparatului nu au fost inca anuntate.

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă