6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Hanun a fost bine tratat

Hussein Hanun, ghidul irakian al jurnalistei franceze Florence Aubenas, a declarat ca a fost tratat bine de gruparea care i-a tinut ostatici in Irak timp de 157 de zile, relateaza Al-Jazeera. “Am fost detinut in acelasi loc cu Florence, dar nu o puteam vedea pentru ca eram legati la ochi. Nu am putut vorbi”, a explicat Hanun. “Nici macar nu stiu cum o tratau, pentru ca vorbeau cu ea foarte incet”, a precizat ghidul irakian, fost pilot militar in timpul regimului Saddam Hussein.


UE a avut contacte cu Hamas

Uniunea Europeana a avut contacte diplomatice calificate drept “tehnice” cu miscarea islamista palestiniana Hamas, pe care UE continua sa o considere “organizatie terorista”, a indicat ieri un oficial european, citat de AFP. “Am avut contacte diplomatice tehnice cu Hamas, insa aceasta nu inseamna ca ne-am schimbat politica europeana fata de miscare, care continua sa figureze pe lista organizatiilor teroriste a Uniunii Europene”, a declarat, sub rezerva anonimatului, oficialul european.


Sistem juridic bun in Bulgaria, abia in 2020

Fostul ministru bulgar de justitie Mladen Cerveniakov a estimat ca Bulgaria ar putea avea un sistem juridic operativ cel mai devreme in anul 2015 sau chiar in 2020. El a avertizat ca acesta ar fi cazul daca toate fortele politice si-ar uni eforturile in directia aceasta; in caz contrar, acest sistem va fi realitate de abia in 2050, relateaza publicatia electronica Vsekiden.


Informatii despre Al Qaeda

Politia canadiana a anuntat ca a descoperit informatii despre reteaua Al Qaeda si talibani stocate pe laptopul fiicei unui fost lider al retelei teroriste, un canadian de origine egipteana ucis in urma cu doi ani, relateaza AFP. Informatiile au fost gasite de Jandarmeria regala a Canadei in luna februarie, dar existenta lor a fost dezvaluita saptamana aceasta, cand politia a cerut acordul unui tribunal pentru a le pastra mai mult timp. In cererea prezentata tribunalului, politia a declarat ca materialul contine informatii referitoare la teroristi cautati, la atacuri impotriva fortelor coalitiei din Afganistan, precum si inregistrari video cu bin Laden, care sunt “ingrijoratoare si necesita o ancheta mai aprofundata”.


Eliberarea lui Douglas Wood – “un miracol”

Premierul australian, John Howard, a calificat, ieri, drept “un miracol” eliberarea ostaticului Douglas Wood, “descoperit” de armata irakiana in timpul unei operatiuni de cautare efectuate in vestul Bagdadului, relateaza AFP. Howard a mai declarat ca circumstantele exacte ale eliberarii lui Wood nu sunt inca foarte clare, dar ca “el a fost fara indoiala salvat in urma unei operatiuni militare”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă